OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvallat tulee maksamaan vähemmän, Saksa tulee maksamaan enemmän – Stoltenberg

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on sanonut, että Yhdysvallat maksaa vähemmän sotilasliiton talousarvioon ensi vuodesta alkaen, jolloin Saksa tulee kasvattamaan maksuosuuksiaan aukon täyttämiseksi.

Stoltenberg totesi Pariisissa torstaina Pariisissa pidetyssä yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa, että uudesta kustannustenjakokaavasta on sovittu ja että “Yhdysvallat tulee maksamaan vähemmän, Saksa tulee maksamaan enemmän”, AP raportoi.

Stoltenberg kertoi, että Yhdysvallat ja Saksa maksavat nyt “noin 16 prosenttia” kokonaistalousarviosta. Washington oli aiemmin suurin maksaja, noin 22 prosentilla. Muutos ei koske kansallisia puolustusbudjetteja, joista presidentti Donald Trump rutiininomaisesti valittaa.

Naton liittolaiset sopivat viime vuonna 250,5 miljoonan dollarin siviilibudjetista organisaation päämajan kulujen kattamiseksi ja muiden sen kaltaisten asioiden hoitamiseksi. Tämän lisäksi 1,4 miljardia dollaria varattiin ympäri maailmaa suoritettaviin sotilasoperaatioihin.
RT