OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Intia tarjoaa varoja Sri Lankalle Kiinan vaikutusvallan torjumiseksi alueella

Intia, joka haluaa torjua Kiinan alueellista vaikutusta, tarjosi perjantaina sadoilla miljoonilla dollareilla apua Sri Lankalle, kun saaren uusi presidentti teki neitsytmatkansa ulkomaille New Delhiin, AFP raportoi. Gotabaya Rajapaksan vierailua Intiaan, vain 12 päivää hänen tultua presidentiksi, tarkkaillaan intensiivisesti, kun New Delhi ja Peking kilpailevat Intian valtameren ja sen strategisten merireittien hallitsemisesta.

Sri Lanka on perinteisesti ollut Intian liittolainen, mutta Kiina on sijoittanut ja lainannut miljardeja dollareita saarivaltiolle Rajapaksan vanhemman veljen Mahinda Rajapaksan vuosikymmenen mittaisen hallituskauden aikana.

Uuden johtajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Intian pääministeri Narendra Modi kertoi, että hänen maansa myöntäisi 400 miljoonaa dollaria luottoa Sri Lankalle talouden ja infrastruktuurin parantamiseksi. Hän tarjosi vielä 50 miljoonaa dollaria turvallisuuden ja tiedustelutoiminnan tehostamiseksi.

Virkaanastujaispuheessaan Sri Lankan uusi presidentti sanoi, että hän haluaa “puolueettoman” ulkopolitiikan ja ystävälliset suhteet kaikkiin maihin.
RT