OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Italian poliisi pidätti ratsiassa 19 ja takavarikoi aseita ja räjähteitä

Poliisin tekemät ratsiat ympäri Italiaa ovat paljastaneet neo-nazien pyrkimykset perustaa uusi moderni natsipuolue. Ratsioissa on tähän mennessä tehty 19 pidätystä, takavarikoitu armeijatason aseita, räjähteitä ja natsien muistoesineitä.

Kovan linjan aktivistit pyrkivät luomaan ”avoimesti natseja puolustavan, muukalaisvihamielisen, antisemitistisen ryhmän”, jota he kutsuvat nimellä ”Italian kansallissosialistinen työväenpuolue”.”Black Shadows” -koodinimellä toiminutta 2 vuoden tutkintaa on johdettu Sisiliasta käsin, ja tutkimukseen on osallistunut poliiseja 16 italialaisesta kaupungista.

Ratsioissa takavarikoidut aseet olivat sotilas- ja metsästyskivääreitä, pistooleja, veitsiä ja jopa jalkajousi. Poliisi ei täsmentänyt, minkä tyyppisiä räjähteitä oli takavarikoitu.

Salaperäistä organisaatiota väitetään johtavan 50-vuotias nainen, joka asuu Padovan kaupungissa, toimii julkisen sektorin työntekijänä ja, joka poliisin mukaan, käyttää lempinimeä Hitlerin vääpeli. Kotietsinnässä löytyi antisemitistä propaganda kirjallisuutta ja hakaristein koristeltuja esineitä.

Pidätettyjen joukossa on myös 26-vuotias sisilialainen nainen, joka tietojen mukaan puhui viime elokuussa Portugalin oikeistolaiskonferenssissa siitä, kuinka yhdistää ”kansallissosialistiset liikkeet” kaikkialla Euroopassa. Hän on myös kerran voittanut online-Miss Hitler -kauneuskilpailun.

Jonkin aikaa italialaiseen mafiaan “Ndranghetaan” kuulunut entinen päällikkö, auttoi kouluttamaan militanttiryhmää, mutta on sittemmin jatkanut tietolähteenä ja auttanut poliisia tutkimaan ja lopettamaan ryhmän toiminnnan.

Ryhmällä oli myös siteitä äärioikeistolaisiin ryhmittymiin muualla Euroopassa, mukaan lukien Yhdistyneen kuningaskunnan uusnatsijärjestö Combat 18, sekä Portugalin “Uusi sosiaalinen järjestys.”

Heinäkuussa toinen samanlaista maanalaista natsiryhmää vastaan tehty poliisioperaatio löysi linkkejä Ukrainan taisteluihin osallistuneeseen äärikansallisryhmään paljastaen huomattavan määrän asevarastoja, mukaan lukien ranskalaisten valmistaman ilmasta käsin ammuttavan ohjuksen. On epäselvää, liittyvätkö nämä kaksi ryhmää toisiinsa
RT.