OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kypros tuomitsee Turkin ja Libyan hallituksen välisen merirajasopimuksen

Kyproksen ulkoministeriö tuomitsi perjantaina Turkin ja Libyan YK:n tukeman hallituksen välisen sopimuksen vakavana kansainvälisen oikeuden rikkomuksena. Sopimuksen tarkoituksena oli rajata maiden väliset merirajat.

Ministeriö totesi, että yhteisymmärryspöytäkirjalla, jonka molemmat maat allekirjoittivat, ei ole laillista pätevyyttä, eikä se voi vaarantaa Kyproksen tai muiden Välimeren itäisten maiden oikeuksia, AP raportoi.

Se totesi myös, että Turkin “vääristys” kansainvälisestä oikeudesta ei anna sille laillisia oikeuksia, ja osoitti, että Ankara “on yksin näkemyksissään”.

Turkki ei tunnusta Kyproksen valtiota ja suorittaa etsinnällisiä kaasunporauksia vesillä, joilla etnisesti jakautuneella saarivaltiolla on yksinomaiset taloudelliset oikeudet. Ankara kertoo puolustavansa oikeuksiaan ja jaetun Kyproksen turkkilaisten oikeuksia alueellisiin energiavaroihin.
RT