OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Erdogan ilmoitti Turkin ja Venäjän TurkStream -kaasuputkihankkeen olevan käyttökunnossa 8. tammikuuta alkaen

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ilmoittanut päivämäärän, jolloin Mustanmeren pohjan yli kulkeva 917 km pitkä putkilinja TurkStream otetaan Istanbulissa virallisesti käyttöön.

TurkStream tulee toimimaan 8. tammikuuta 2020 alkaen, Erdogan sanoi lauantaina, paikallisen lehdistön mukaan. Moskova oli aiemmin vahvistanut, että presidentti Vladimir Putin osallistuu todennäköisesti Istanbulissa pidettäviin avajaisiin.

Putkilinja kulkee Gazpromin Russkaya-kompressoriasemalta, joka sijaitsee lähellä Anapan eteläistä kaupunkia, aina Turkin Kiyikoyn kaupunkiin, missä se yhdistyy muihin putkistoihin. Se koostuu kahdesta merellä sijaitsevasta rinnakkaisesta putkilinjasta. Sen odotetaan kuljettavan 1,1 biljoonaa kuutiometriä kaasua vuodessa.

Kunnianhimoisen hankkeen vei päätökseen venäläiset ja turkkilaiset yritykset, ja sen rakentamiseen osallistui kaksi erikoisalusta putkien asettamiseksi jopa 2200 metrin syvyyteen. Serbia ja Unkari rakentavat erikseen toisen putken, joka pumppaa kaasua TurkStreamista ja vie sen edelleen Eurooppaan.
RT