OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Intia on kiinnostunut Venäjän hiilestä vähentääkseen USA-riippuvuuttaan

Intia ja Venäjä neuvottelevat koksin hankkimisesta Venäjän Kaukoidästä, New Delhin pyrkiessä vähentämään riippuvuuttaan nykyisiin toimittajiinsa, kuten Yhdysvallat, Kanada ja Australia.

Intian hiilen kulutuksen odotetaan kaksikertaistuvan 10 vuodessa, Kaukoidän Venäjän investointi- ja vientiviraston päällikkö Leonid Petukhov kertoi Intian liikemiesten tapaamisen jälkeen New Delhissä. Vierailun aikana virkamies tapasi myös Intian öljy- ja maakaasuministerin Dharmendra Pradhanin keskustellakseen mahdollisista toimituksista.

Intia on kiinnostunut koksin kehittämistä koskevista yhteishankkeista Venäjän kanssa ja aikoo lisätä tämän polttoaineen tuontia Venäjältä ”, hän sanoi ja lisäsi, että virasto auttaa sekä Venäjän että Intian yrityksiä tässä.

Pradhanin mukaan hiilen toimitukset Venäjän syrjäiseltä alueelta voivat kasvaa, sen houkuttelevamman hinnan, satamien ja meriliikenteen vuoksi, Times of India kertoi ministeriä lainaten.

Coal India Limited ja Indian Steel Association ovat jo vierailleet ja tarkastaneet hiilikaivoksia Venäjän Kaukoidässä, kun taas monet venäläiset tuottajat, kuten Kolmar, EVRAZ ja Mechel, ovat lähettäneet testilähetyksiä Intiaan. Näiden näytteitä testataan tiettävästi Intian tehtailla.

Intia tuo yli 50 miljoonaa tonnia koksia, ​​joka on avaintekijä teräksen tuotannossa ja jolla pyritään monipuolistamaan materiaalin lähteitä. Venäjän hiilentoimitusten osuus Intiaan on kuitenkin melko pieni ja on Petuhovin mukaan noin prosentti.

Intialaisten teräs- ja energiayhtiöiden on ilmoitettu haluavan tuoda Venäjältä vuosittain jopa 9 miljoonaa tonnia raaka-ainetta. Intialaiset kumppanit pyytävät kuitenkin Venäjää kehittämään sisämaan satamalogistiikkaa ja rautatieyhteyksiä Kaukoidässä toimitusten kasvun helpottamiseksi. He haluavat myös venäläisten yritysten harkitsevan myönnytyksiä ja suosituimmuusehtoja intialaisille yrityksille.

Aiemmin tänä vuonna Venäjän Kaukoidän ensimmäinen varakehitysministeri totesi, että Moskovan tavoitteena on kuusinkertaistaa hiilen toimitukset 28 miljoonaan tonniin vuoteen 2025 mennessä.
RT