OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksassa yli 28 000 turvapaikanhakijaa haki statusta uudestaan karkoituksen tai poistumisen jälkeen

Tuhannet ulkomaalaiset, jotka olivat hakineet turvapaikkaa Saksasta, palasivat myöhemmin uudelleen hakemaan sitä, hallituksen tiedot osoittavat. Sadat yrittivät jopa viisi kertaa tai enemmän.

Saksassa ajankohtainen aihe on epätoivottujen ulkomaalaisten takaisin tulo, huolimatta hallituksen suurista pyrkimyksistä päästä eroon heistä. Viime viikolla tuomioistuin määräsi Libanonista lähtöisin olevan rikollisjohtajan Ibrahim Mirin karkottamisen, joka haki turvapaikkaa Saksasta huolimatta siitä, että hänet oli karkotettu vain kuukausia aikaisemmin. Laskeuduttuaan takaisin kotimaahansa Beirutiin, hän haki turvapaikkaa uudestaan Saksasta kolmannen kerran.

Hänen tapaus erottuu jonkin verran, mutta on tuskin ainut. Itse asiassa hallituksen luvut osoittavat, että tällä hetkellä Saksassa on 28 283 turvapaikkaa hakevaa henkilöä huolimatta siitä, että he ovat poistuneet maasta ainakin kerran joko vapaaehtoisesti tai osana karkottamista. Tänä vuonna 3 243 paluumuuttajaa haki uudelleen turvapaikkaa.

Luku ei sisällä Miriä, joka tuli vanhempiensa kanssa 13-vuotiaana kauan ennen vuotta 2012, joka on tietokeräilyn varhaisin vuosi. Mutta se sisältää joitain henkilöitä, jotka jakavat gangsterin päättäväisyyden asua Saksassa. Yli 28 000 paluumuuttajasta 4 916 haki turvapaikkaa kolmannen kerran ja 1 023 neljännen kerran. 294 vetoomuksen esittäjää ovat tehneet vähintään viisi yritystä.

Liittovaltion hallitus julkaisi Welt am Sonntagissa ilmoituksen vastauksena maahanmuuttajien vastaisen Saksan vaihtoehtoisen puolueen (AfD) Baijerin seurakunnan puheenjohtajan Martin Sichertin pyynnöstä. Hallitus ei täsmentänyt, kuinka moni paluumuuttajista oli karkotettu aiemmin, tai poistunut omasta tahdostaan.
RT