Site icon OhoTV Suomi

Työterveyslaitos ohjeistaa siivoukseen Covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Tämä ohjeistus on tarkoitettu sekä yleiseen siivoukseen että COVID-19-tartuntatautiin sairastuneen henkilön oleskelutilojen puhdistustyöhön. Tilat, joissa varmistettu COVID-19-tartunnan saanut henkilö on oleskellut, tulee siivota ennen kuin tila voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Siivousohjetta voi käyttää myös yleiseen siivoukseen vähentämään tartuntatautien leviämistä ja suojaamaan siivoustyötä tekeviä tartunnoilta. Ohje on laadittu yhteistyössä THL:n kanssa.

MITEN UUSI KORONAVIRUS TARTTUU? 

Uusi koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana yskiessä ja aivastaessa tai tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä. Sairaan ihmisen yskiessä tai aivastaessa levittämät pisarat putoavat nopeasti maahan eivätkä kulkeudu metriä kauemmaksi. Koronavirukset voivat säilyä erilaisilla pinnoilla useita tunteja tai jopa päiviä riippuen pintojen materiaalista ja ympäristön olosuhteista kuten lämpötilasta. Uuden koronaviruksen osalta tutkimustietoa ei ole vielä saatavilla niiden säilyvyydestä ympäristössä. 

YLEINEN SIIVOUS KAIKENLAISISSA TILOISSA 

ERITYISPUHDISTUS COVID-19-TARTUNNAN SAANEEN HENKILÖN OLESKELUTILOIHIN 

KUINKA SIIVOUSALAN TYÖNTEKIJÄ VOI SUOJAUTUA  VIRUSTARTUNNALTA? 

YHTEYDENOTOT TERVEYDENHOITOON 

Jos epäilet saaneesi koronavirus COVID-19 -tartunnan, ota yhteyttä omaan työterveyshuoltoon tai terveydenhuollon päivystykseen puhelimitse. 

Exit mobile version