OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksalainen CureVac on joutunut painostuksen kohteeksi – USA:n väitetään yrittäneen ostaa yksinoikeuden koronavirusrokotteeseen

Tuebingenissä, Saksassa sijaitseva bioteknologian yritys CureVac on joutunut painostuksen kohteeksi kehitellessään rokotetta vellovaa koronavirusta vastaan. Julkisuuteen on levinnyt raportteja siitä, että Yhdysvallat olisivat yrittäneet ostaa yksinoikeuden kehitteillä olevaan rokotteeseen. Maanantaina 16. maaliskuuta CureVacin toimiston edessä nähtiin kyltti, jossa luki englanniksi “Ihmiset ensin” (People first).

Tarjous nousi julkisuuteen väitetysti sen jälkeen, kun CureVacin toimitusjohtaja Daniel Menichella ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trup, sekä varapresidentti Mike Pence tapasivat Valkoisessa talossa 2. maaliskuuta. 11. maaliskuuta CureVac ilmoitti, että Daniel Meninchella ei enää jatkaisi tehtävässään. Saksan sisäministeri Horst Seehofer kertoi lehdistötilaisuudessa, että hän oli kuullut useilta hallituksen jäseniltä, että väite pitäisi paikkansa ja “tästä keskustellaan huomenna kriisitiimin kanssa”.

Lähde: Ruptly.tv