OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Uskomaton löytö! Siperiassa löydettiin lähes täydelliset mammutin jäännökset

Ikijään sulaminen tuo uusia löytöjä.

Poronhoitajat ovat löytäneet Yamalo-Nenetsin alueen Seyakha-asutuskeskuksessa olevan villaisen mammutin täydellisen luurangon, alueen virkamiehet kertoivat torstaina. Jäännökset löydettiin Pechenelavato-järven matalista vesistä, noin 25 km (16 mailia) Seyakhan kylästä. Ryhmä tutkijoita, jotka saapuivat alueelle muutama päivä havainnon jälkeen, löysi useita luita, joista täysin kokonaisiva olivat pää, kylkiluut ja muita luita, joiden pehmytkudokset olivat ehjinä. Yksi ryhmän jäsenistä, arkeologi Andrey Gusev Arktisen alueen tutkimuskeskuksesta, totesi, että tutkijat ”pystyivät erottamaan osan luurankoista, mutta toinen osa jäi maahan veden ja saven alla. Valitettavasti kaikkea ei ollut mahdollista saada nopeasti. Kerätyn aineiston yleiseen analyysiin se kuitenkin riittää. ” Gusev lisäsi, että pehmytkudosten löytyminen laajentaa merkittävästi tutkijoiden mahdollisuuksia tutkimustoiminnassaan. Alustavien tietojen mukaan luut kuuluivat nuorelle mammutille, mutta eläimen tarkan iän määrittämiseen tarvitaan lisää testejä.