Site icon OhoTV Suomi

Naisten ryntäys osakemarkkinoille jatkuu

Kuva: unsplash.com

Suomessa naisten 36 %:n osuus Nordnetin asiakaskunnasta on suurin verrattuna muihin Pohjoismaihin. Naisasiakkaiden määrä kasvaa selvästi kovempaa vauhtia kuin miesten kuroen kiinni sukupuolten välistä eroa. Uusista asiakkaista naisten osuus oli viime vuonna 43 %. Eniten naisia suhteessa miehiin löytyy ikäryhmästä 56–65-vuotiaat. Tilastot on koottu tuttuun tapaan kansainvälisen naistenpäivän alla.

Naisasiakkaiden määrä kaksinkertaistui kahdessa vuodessa 

Nordnet Suomen asiakaskunnasta on 36 % naisia ja 64 % miehiä. Aktiivisia asiakkaita on Suomessa yli 400 000. Suomalaisten naisasiakkaiden määrä on kasvanut kahdessa vuodessa huikeat 99 %, kun miesten määrä on kasvanut samaan aikaan 56 %. Suomessa naisten osuus Nordnetin asiakaskunnasta on suurin verrattuna muihin Pohjoismaihin. Ruotsissa naisia koko asiakaskunnasta on 33 %, Tanskassa 28 % ja Norjassa 20 %.

Alaikäisissä asiakkaissa tyttöjen ja poikien osuus on tasainen. Tyttö- ja poikalapsille tilejä avataan yhtä herkästi. Tilanne muuttuu, kun kyseessä ovat täysi-ikäiset. Määrällisesti eniten naisasiakkaita löytyy ikäryhmästä 26–35-vuotiaat. Siinä ryhmässä naisten osuus verrattuna miesasiakkaisiin on 37 %. Eniten naisia suhteessa miehiin, 39 %, löytyy kuitenkin ikäryhmästä 56–65-vuotiaat.

Uusissa asiakkaissa naisten ja miesten osuudet lähes tasoissa

Vuonna 2020 Nordnetiin tulleista uusista asiakkaista oli 43 % naisia ja 57 % miehiä. Joinain kuukausina uusista asiakkaista naisia on ollut lähes yhtä paljon kuin miehiä, esimerkiksi elokuun 2020 aikana jopa 49 % oli naisia ja 51 % miehiä.

Naisten salkuissa indeksirahastoja, hypeosakkeet kaukana kärjestä

Naisten suosikkirahastoja ovat sekä Nordnetin omat että rahastokumppaniemme indeksirahastot ja ETF-rahastot, jotka seuraavat globaalia osakemarkkinaa tai kehittyviä markkinoita. Naisten omistetuimpien osakkeiden top 5 -lista on täysin sama kuin miesten. Listalta löytyvät Fortum, Nokia, Nordea, Sampo ja Finnair.

Exit mobile version