Site icon OhoTV Suomi

Keksijä Käpylehto ja Kapteeni Linnanvirta seilaavat sähköistetyllä intiaanikanootilla Tallinnasta Helsinkiin

Edellisten kesien hullut purjehdusmatkat saavat jatkoa, kun Janne Käpylehto ja Antti Linnanvirta lähtevät tiistai-iltana 22.6.2021 matkaamaan Tallinnasta Helsinkiin. Aluksena toimii tällä kertaa puinen intiaanikanootti, jota kaksikko varustaa paremmin merikelpoiseksi asentamalla siihen sivuponttoonit. Aluksessa on myös purje, jossa on taittuvia aurinkopaneeleita.

– Matkustamme pääosin sähköllä, järeän Dynamo-perämoottorin voimalla. Mutta purjeestakin on hieman apua, ainakin siitä saadaan hieman lisää sähköä, kertoo keksijä Käpylehto.

Matka-aika tulee olemaan arviolta 20 tuntia. Reissuun lähdetään Viimsistä, kymmenisen kilometriä Tallinnan keskustasta (Rohuneeme Rand) noin klo 21:30. Arvioitu saapuminen Cafe Carouseliin Kaivopuistossa (Merisatamanranta 10) päivittyy matkan aikana. Matkan edistymistä voi seurata Käpylehdon kirjailijaprofiilista Facebookista.

Käpylehto tiimeineen on matkannut aiemmin Helsingistä Tallinnaan; 2018 saunalautalla, 2019 kylpytynnyrillä Ville Haapasalon kanssa ja 2020 aurinkosähkökäyttöisellä veneellä. Matkan yhteistyökumppaneina toimivat Hitechhouse, Heinolan Kauppahallit, Solarvoima, Ahkera ohjelmistot, Pontoonid.ee, Cafe Carousel ja Coloro.

Lähde: Facebook, Lehdistötiedote

Exit mobile version