OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tänään vietetään korvapuustipäivää – Fazer juhlistaa Ruotsista kantautunutta merkkipäivää

Suomessa vietetään korvapuustipäivää 4.10. Korvapuustipäivä on kotoisin Ruotsista, josta se omaksuttiin Suomeen vuonna 2006.

Syyskuussa 130 vuotta täyttänyt Fazer haluaa rohkaista kaikkia suomalaisia pysähtymään hetkeksi ja nauttimaan korvapuustipäivän herkuista. Fazerin tarina alkoi 17.9.1891, kun nuori Karl Fazer avasi ensimmäisen kahvilansa Helsingin Kluuvikadulle tarjoten kaupunkilaisille uusia makuelämyksiä. Tänäkin päivänä korvapuusti on Kluuvikadun kahvilan ja muiden Fazer Caféiden myydyin tuote.

Korvapuustin alkuperäinen ja edelleen voimassa oleva merkitys on läimäytys korvalle, korvatillikka. Kanelilla maustetun kierteisen vehnäleivonnaisen merkityksessä sanan käyttö on voitu jäljittää Suomessa 1850-luvun alkuun. Nimi oli aluksi ruotsinkielinen eli ’örfil’, suomenkielinen nimitys yleistyi vasta 1880-luvulla. Vaikka nimen alkuperästä on monia tulkintoja, korvapuustin kierteinen muoto muistuttaa ilmiselvästi korvalehteä. Se, yhdessä leikkisän asenteen kanssa, perustelisi hyvin leivonnaiselle annetun nimen.

Fazer Café -kahviloista löytyy korvapuustia monessa muodossa

Kahvi ja pulla ovat kuuluneet suomalaiseen herrasväen juhlakulttuuriin jo 1700-luvulta lähtien. Tänä päivänä korvapuustin makumaailmasta voi nauttia monessa muussakin muodossa: vegaanisena leivonnaisena, kotimaisesta viljasta paahdettuna herkullisena granolana ja kahvijuomana. Kanelipullan makuisen kahvijuoman nauttiminen on oivallinen tapa juhlistaa kansallista korvapuustipäivää. Korvapuustilatte on saatavilla myös vegaanisena vaihtoehtona. Perinteisten korvapuustien ohella Fazer tarjoaa Gateau-myymälöissä vegaanisia kanelisolmuja. Artesaanileipomo Gateaun pullat leivotaan käsin puhtaista raaka-aineista Helsingin Sörnäisissä.

Kahviloissa on MyFazer-kanta-asiakasohjelman jäsenille herkullisia korvapuustiaiheisia etuja koko lokakuun ajan.

Lähde: Fazer Group