OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Samuli Raappana

Jyväskyläläinen Hagalas julkaisi teemaltaan hyvin ajankohtaisen EP:n As a Unit!

Jyväskyläläinen melodisen death metallin viisikko Hagalas julkaisi tänään toisen EP-levynsä, joka kantaa nimeä As A Unit. Teemallisesti EP jatkaa aikaisemmin julkaistua singlebiisiä Destination: Genocidea ollen hyvin ajankohtainen maailman tilanteeseen nähden. Sota, pakolaisuus, ihmisyyden kurjuus on läpileikkaus kaikista neljästä julkaistavasta kappaleesta. 

EP:n nimikkokappaleesta julkaistiin myös lyriikkavideo ja se on nähtävissä täällä:

Bändi kommentoi julkaisua:
“Levyn nimikkobiisi As A Unit kertoo siitä, kuinka yksi sotilas ei voi sotaa voittaa, vaan kuinka yksikkönä tai tiiminä joko säilytään hengissä tai kuollaan. Tarina kertoo myös siitä, että sodassa ei ole voittajia, on ainoastaan häviäjiä ja kuinka lopputuloksesta huolimatta sota arpeuttaa yksilön koko loppuelämäksi. 

Levyltä löytyy myös biisit Rampant ja Animal Farm, joista ensimmäinen kertoo siitä, kuinka vallankumouksen ja vapauden tavoittelun kosto on valtaapitäville väistämätön lopputulema ja että sortajien ei kannata missään tapauksessa tuudittautua siihen hyvänolontunteeseen, että kansa tottelee. Animal Farmin keskeinen sanoma on taas siinä, että jos ihminen elää elämäänsä kasvottomana orjana, niin arvosi mitataan pitkälti vain suoritteina ja siitä maksettavina veroina, joista kiitoksena on näkymättömien kahleiden lisäksi vaan tyrannian leveä, mutta niin sisällötön hymy. Noin kuukausi sitten julkaistu Destination: Genocide teemoittuu myös sodan ympärille.”