OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähes kolmesataa pyöräilijää polkee heinäkuussa Suomesta Pariisiin syöpäsairaiden lasten hyväksi

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkeby täyttää Suomessa kymmenen vuotta, ja joukkueet polkevat vihdoin kaksi vuotta kestäneiden koronarajoitusten jälkeen Suomesta Pariisiin kerätäkseen varoja syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Pyöräilijöitä Suomen Team Rynkebyn yhdeksässä joukkueessa on lähes kolmesataa. Team Rynkeby Oulun ja Ostrabothnian joukkueet aloittavat omat matkansa omilta paikkakunniltaan kohti Helsingissä järjestettävää yhteistä lähtöjuhlaa jo maanantaina 4.7. Team Rynkeby Jyväskylä-Kuopio joukkue starttaa tiistaina 5.7 ja Lahti, Tampere ja Turku aloittavat oman matkansa torstaina 7.7.

Kaikkien joukkueiden yhteinen lähtöjuhla, johon liittyvät myös Team Rynkeby Helsinki, Vantaa ja Espoo, järjestetään Bolt Areenalla Helsingissä perjantaina 8.7. kello 11-12. Yhteinen Tour de Paris päättyy seuraavan viikon lauantaina 16.7. Lähtötilaisuuteen saapuu Eduskunnan Syöpäverkoston Puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa toivottamaan hyvää matkaa joukkueille yhdessä Aamu Säätiön ja Sylvan edustajien kanssa.

Kaudella 2020–2021 Team Rynkeby – God Morgon keräsi syöpätutkimusta rahoittavalle Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr:lle ja syöpäsairaita lapsia ja heidän lähimmäisiään tukevalle Sylva ry:lle lähes 950 000 euroa. Tulos oli toiseksi paras Suomen joukkueiden historiassa huolimatta vaikeasta ja haasteellisesta pandemia-ajasta. Kuluvan kauden keräystulos julkistetaan syyskuun lopussa vietettävässä lahjoitusgaalassa Helsingissä.

Matkan aikana pyöräilijöitä seuraavat joukkueiden omat huoltohenkilöt, jotka huolehtivat pyöräilijöiden jaksamisesta taukopaikoilla, tarjoavat ruokaa, juomaa, väsyneille autossa levähdyspaikkaa sekä auttavat pyörien teknisissä ongelmissa.

Joukkueet toivovat paljon tsemppaajia matkan varrelle. Autoilijoilta ja muilta tiellä kulkijoilta toivotaan kärsivällisyyttä ajoryhmän kohdatessa. Ystävällisesti muistutamme ohittamaan ajoryhmät tarpeeksi suurella turvavälillä.

Lisätietoa joukkueista löydät niiden sosiaalisen median tileiltä.

Hyväntekeväisyyspyöräily on saanut alkunsa Tanskassa, jossa Rynkeby Foodsin työntekijä päätti vuonna 2002 parantaa elintapojaan ja pyöräillä Pariisiin. Tapahtuma on vuosien kuluessa laajentunut kaikkiin pohjoismaihin sekä Saksaan, Sveitsiin ja Belgiaan. Ensimmäinen suomalaisjoukkue osallistui pyöräilyyn kesällä 2013. Joten juhlimme tänä vuonna Team Rynkeby Suomen kymmenvuotisjuhlia.

Vuosittain kasvaneet keräyssummat ovat ratkaisevan tärkeitä monille vakavasti sairaita lapsia auttaville järjestöille. Pyöräilijät maksavat kustannuksensa pääosin itse ja projektin hallinnollisista kuluista vastaavat Rynkeby Foods A/S, God Morgon ja hohes C yhteistyössä jokaisen yksittäisen maan rahaa vastaanottavien järjestöjen kanssa.