Site icon OhoTV Suomi

Lemmikkieläinten omistajat ovat huolissaan kustannusten noususta

Agria Eläinvakuutuksen tuore tutkimus osoittaa, että suomalaiset lemmikinomistajat kokevat koirien ja kissojen omistamisen tulleen kalliimmaksi. Samaan aikaan tahto pitää lemmikkiä on suuri: reilusti yli puolet on valmis karsimaan taloutensa muista kustannuksista ennen lemmikin ylläpitokuluja.

Koiran- ja kissanruoan kustannukset aiheuttavat eniten huolta

Jopa 92 prosenttia vastaajista koki, että koiran- ja kissanruoan hinta on noussut eniten lemmikin ylläpitokuluista. Eläinlääkärikustannusten nousu oli toisella sijalla (64 %) ja lemmikkivakuutusten hinnat kolmantena (25 %).

Ruoan ja eläinlääkäripalveluiden hinnannousu aiheuttaa myös selkeästi eniten huolta lemmikinomistajissa. Vakuutusten hinnannoususta huolissaan on vain joka kymmenes vastaaja. Tähän syynä on todennäköisesti se, että useimmat lemmikinomistajat kokevat kattavan lemmikkivakuutuksen luovan taloudellista turvaa.

– Lemmikkivakuutuksen hinta on noussut samassa tahdissa eläinlääkäripalvelujen hinnannousun kanssa. Valitettavasti lemmikkivakuutusta joudutaan myös usein käyttämään useammin kuin vaikkapa auto- tai kotivakuutusta. Keskimäärin joka kolmas koiranomistaja ja joka neljäs kissanomistaja käyttää vakuutustaan yhden tai useamman kerran vuoden aikana, kertoo Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Heidi M. Elomaa.

Valtaosa ei koskaan luopuisi koirastaan tai kissastaan

Tutkimuksen mukaan 32 prosenttia lemmikinomistajista on huolissaan siitä, onko hänellä varaa maksaa koiransa tai kissansa ylläpitokuluja.

Niistä, jotka olivat huolissaan kustannusten noususta, valtaosa (67 %) vastasi, että he eivät kuitenkaan koskaan olisi valmiita luopumaan koirastaan tai kissastaan. He karsivat mieluummin muita taloutensa kuluja ennen kuin luopuvat lemmikistään.

– On ilo huomata, että niin monet pitävät lemmikkiä tärkeysjärjestyksessä hyvin korkealla sijalla. Me eläinten omistajat näemme paljon vaivaa varmistaaksemme, että nelijalkaisilla perheenjäsenillämme on hyvä elämä kanssamme, Elomaa sanoo.

Säästövinkkejä lemmikinomistajille


Tutkimuksen toteutti helmikuussa 2023 Xtreme Insight Agrian toimeksiannosta. Kyselyyn osallistui 810 suomalaista koiran- ja kissanomistajaa.

Agria Eläinvakuutus

Exit mobile version