Oho, mikä reissu!

Oho, mikä reissu! tuo teille reissuvinkkejä ympäri maailmaa. Olit sitten suunnittelemassa matkaa jouluksi, hiihtolomalle tai ensi kesäksi, pyrimme antamaan vuoden loppuun mennessä teille läjän uusia ideoita. Etkö tiedä minne matkustaa?

Katso Oho, mikä reissu! torstaisin kello 20:00 Oho Live TV:llä!Aikaisemmat jaksot

14. jakso – Parhaimmat hotellien kanta-asiakasjärjestelmät

Millainen kanta-asiakaskortti kannattaa hankkia, vai pitäisikö hankkia saman tien kaikki? Ovatko ne kaikki ilmaisia ja millaista hotelliketjua kannattaa suosia? Autan sinua vastaamaan näihin kysymyksiin tänään. Käyn läpi muutaman eri hotellin kanta-asiakasohjelman ja kerron muutamia vinkkejä siitä, mihin kannattaa ottaa huomiota.


13. jakso – Miten saada edullinen hotelliyö?

Näin hyödyt hotellitarjouksista eniten! Sopivan majoituksen löytäminen voi viedä paljon aikaa, jos ei ole varma siitä, mitä haluaa, mutta pitäisi pysyä budjetissa. Varsinkin, jos majoitusta etsii kokonaan vieraasta matkakohteesta, ei välttämättä osaa suhteuttaa hintoja paikalliseen tasoon, eikä aina löydä heti niitä parhaimpia hintoja. Nämä neuvot eivät ole tarkoitettu pelkästään niille, jotka matkustavat usein vaan myös niille, jotka etsivät satunnaisesti matkoja.


12. jakso – Autolla Eurooppaan, osa 2

Tervetuloa seuraamaan Autolla Eurooppaan toista osaa, jossa lähdemme Budapestistä Sloveniaan ja sieltä Itävallan Formula 1-osakilpailuun.
MAINOS Matkusta fiksummin. Valitse Neckpacker


11. jakso – Autolla Eurooppaan, osa 1

Autolla Eurooppaan matkustaminen on hauska ja kätevä tapa liikkua, jos ei välttämättä tiedä mihin kaikkialle haluaisi mennä ja haluaa nähdä lyhyessä ajassa paljon. Euroopan manner on suuri, mutta monet suurkaupungit sijaitsevat yllättävän lähellä toisiaan. Tässä osassa tutustumme Wieniin ja Budapestiin.


10. jakso – Pidennetty viikonloppu Oslossa 

Välillä sitä haluaa pois arjesta, mutta ei liian kauas, eikä liian lähellekään. Suomalaisille tällainen sopiva kohde on Oslo, joka on todella kaunis, sekä erityisesti urheilun ystävälle erinomainen viikonlopun kaupunkilomakohde.


9. jakso – Oktoberfest Münchenissä

Oktoberfest on kokonaisvaltainen festivaali, joka ei ole pelkästään oluen juomista ja turhaa ryyppäämistä. Oktoberfest on itseasiassa paljon kaikkea muutakin! Virallinen Oktoberfest järjestetään Münchenissä ja tässä kerron teille omia kokemuksia siitä, millainen Oktoberfest on ja mitä kannattaa ottaa huomioon!


Jakso 8 – Viikon loma Dubaissa

Mitä tehdä viikon lomalla Dubaissa? Mikäli et ole koskaan aikaisemmin käynyt Dubaissa tai edellisestä kerrasta on jo aikaa, kerromme tässä teille erilaisia ideoita ja vinkkejä siitä, missä olemme itse vierailleet ja mistä pidimme. Dubai on hieno lomakohde, jossa kannattaa vierailla joko syksyllä, talvella tai keväällä – kesä on siellä hieman liian kuumaa aikaa. Katso, millainen matka meillä oli ja toivottavasti saat ideoita!

Lukuvinkki: Viikon loma Dubaissa – tästä vinkkejä ja ideoita

Lukuvinkki: Katso kuvat: Dubai — lomalla rantaelämää ja luksusta


Jakso 7 – Joulu Virossa

Mitä jos viettäisitkin tänä vuonna joulun Virossa? Viro saattaa tuntua vain kesään sopivalta matkakohteelta, mutta oikeastaan kyseessä on todella idyllinen ja kaunis maa, jossa tekemistä riittää niin kaupungin ystäville kuin luontofaneillekin. Käymme tässä jaksossa läpi mahdollisuuksia ja ideoita joulun viettoon Virossa. Lisäksi vierailimme Paasikun koirakartanossa!

Lukuvinkki: Joulu Virossa – katso tästä vinkit ja aukioloajat


Jakso 6 – Joulu Tallinnassa

Tallinna – tuo ihana kulttuurin, vanhojen talojen ja modernien pilvenpiirtäjien keskus – sekä tietysti se kuuluisa edullisen viinan pyhättö. Mitä jos lähtisitkin tänä vuonna viettämään joulua ja tutustumaan oikeasti siihen, mitä kaikkea idyllinen Tallinna voi oikein suomalaiselle turistille tarjota?

Lukuvinkki: Mitä tehdä jouluna Tallinnassa?


Jakso 5 – Roadtrip toisen maailmansodan jäljissä

Oli kyseessä sitten budjettimatka tai halu lähteä käytännöllisesti matkalle, autolla matkustaminen on hyvä tapa tutustua Eurooppaan. Teimme kesällä pienen matkan, jonka tarkoituksena oli palata myös historiassa takaisin – Eurooppa on ollut keskeinen osa erilaisia taisteluja ja sotia. Erityisesti toinen maailmansota on todella lähellä meitä, joten halusimme oppia lisää.

Lukuvinkki: Roadtrip toisen maailmansodan jäljissä


Jakso 4 – Pilsen – oluen ystävän kaupunkilomakohde

Minne lähteä kaupunkilomalle?
Maistuuko olut? Viihdytkö kaupunkilomalla? Pilsen voi olla seuraava lomakohteesi!
Mikä on Pilsen, tai Plzen? Kyseessä on Tšekin länsiosassa sijaitseva kaupunki, josta on Prahaan noin 90 kilometriä. Pilsen tarjoaa kaiken, mitä turisti voi odottaa yhdeltä historiallisen kaupungin lomalta ja kaikkea muuta.

Lukuvinkki: Pilsen – oluen ystävän kaupunkilomakohde


Jakso 3 – Ähtärin eläinpuisto lasten kanssa

Kotimaan matkailussa on monta hyvää puolta. Esimerkiksi lapsiperheille matkustaminen voi olla haastavaa, sillä pitkät välimatkat, ruokavalion haasteellisuus ja vieras ympäristö lapselle voivat aiheuttaa päänsärkyä. Suomessa reissatessa voi kuitenkin löytää todella hienoja paikkoja eikä tarvitse lähteä hakemaan elämyksiä kovinkaan kauas!
Vierailimme syyskuussa Ähtärissä, Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevassa luonnonläheisessä kaupungissa. Vaikka kaupungissa asuukin vain noin 5000 ihmistä, niin ulkomaalaiset kuin kotimaisetkin turistit löytävät itsensä sieltä vuosi toisensa jälkeen. Ähtärin tunnetuimpia vierailukohteita ovat Ähtärin eläinpuisto, joka sai vuonna 2018 kaksi isopandaa. Tutustumme heihinkin vielä tarkemmin tässä jaksossa!

Lukuvinkki: Ähtäri – kotimaan matkailun helmiä


Jakso 2 – Abu Dhabi F1 – modernia luksusta

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ovat nousseet todella nopeasti monen matkailijan suosikkilomakohteeksi. Emiraateissa pääsee nauttimaan modernista luksuksesta niin, että se sopii yllättävän monen matkailijan lomabudjettiin. Tutustutaan hieman kyseiseen valtioon, Abu Dhabiin sen pääkaupunkina ja siihen, mitä F1-fanin kannattaa ottaa huomioon lähtiessään matkalle!

Lukuvinkki: Mitä kannattaa ottaa huomioon Abu Dhabissa F1-viikonlopun aikana?


Jakso 1 – Oho, mikä reissu Varsovassa!

Varsova on kaikenlaisille matkustajille sopiva kohde niin sijainnin, kuin oman tarjonnankin vuoksi. Kerromme teille muutamia vinkkejä ja ideoita Varsovan-matkaa varten. Käymme läpi yleisesti melko yleisiä nähtävyyksiä ja katsottavaa, jotka sopivat koko perheelle, erilaisille ryhmille, kuten vaikkapa kaveriporukoille.

Lukuvinkki: 3 hyvää syytä, miksi lähteä Varsovaan lomalle syksyllä

Lukuvinkki: Hollywood-elokuvasta tutussa Varsovan eläintarhassa viihtyy koko päivän – katso kuvat ja video!