OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

“Yleisin ihonhoitovirhe on kosteutuksen puute”

Kuvakaappaus Fiksut-lähetyksestä

Fiksujen 13. lähetyksessä Susanna Poikela kertoo kokemuksistaan luonnonkosmetiikasta ja ekokosmetologin työstä. Hän kertoi lisää luonnonkosmetiikan mahdollisuuksista, vaihtoehdoista ja mistä esimerkiksi luonnonkosmetiikan tunnistaa kaupassa.

Ekokosmetologi on kosmetologin ammattilainen, joka työskentelee ainoastaan luonnonkosmetiikan kanssa. Tätä työtä Susanna Poikela tekee Tallinnan keskustassa sijaitsevassa myymälässäkin. Kun häneltä kysyy, millaisia kasvojen ihonhoitovirheitä hän näkee eniten, tulee hyvinkin nopeasti vastaukseksi kosteutuksen puute. Kaikkien ihmisten ihot ja elimistöt ovat erilaisia, joten myös jokaisen ihmisen kasvojen kosteutus on yksilöllistä. Kasvovesi puuttuu monen rutiinista.

Susanna paljastaa, että luonnonkosmetiikan tuotteissa sertifikaatit ovat monille tuotteiden tekijöille kallista, joten jos luonnontuotteelta puuttuu sertifikaatti, ei se välttämättä ole huono tuote. Pakkauksien tuoteselostukset kannattaa joka tapauksessa lukea joka kerta tarkkaan.

Voiko luonnonkosmetiikka olla vaarallista? Katso Fiksut-lähetys arkistosta: