OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ainutlaatuinen Classic Pärnu kerää kilparatsastuksen ystävät meren ääreen

Jos on vielä kesän reissusuunnitelmat auki, kannattaa kalenteriin merkata 23.-25. elokuuta ja varata laivat Viron suuntaan. Silloin nimittäin maan eteläosassa, Pärnussa, järjestetään kesän huikein ratsastuskilpailu!

Classic Pärnu kerää paikalle parhaimpia esteratsastajia Suomesta, Baltiasta sekä Venäjältä. Kilpailuun on osallistumassa reilut 150 hevosta. Kilpailupaikkana toimii Pärnun hiekkaranta meren ääressä. Luokkia on 100 cm aina 140 cm asti ja niiden lisäksi yleisölle tarjoillaan show-muodossa kouluratsastusta Dina Ellermannin voimin. VIP- ja ravintolapalveluiden ohella paikalla on myös expoalue, jossa voi tehdä syksyä varten hankintoja.

Kyselimme tapahtumasta yhdeltä Classic Pärnun järjestäjistä. Mistä moinen idea, Agris Juhkov? – Saimme inspiraation viikonloppuun Miami Beachilla järjestettävästä Longines Global Champions Tourin osakilpailusta. Miamissa laadukas esteratsastus sekoittuu glamouriin luoden kilpailuun aivan erityisen ilmapiirin, Juhkov kertoo. – Tarkoituksenamme on tarjota mahtava elämys ulkoilmassa, höystettynä hyvällä ruualla ja viihteellä. Tapahtumasta tekee erityisen se, että se järjestetään ensimmäistä kertaa ja hyvin erikoisella paikalla.

– Kaikki ovat tervetulleita Classic Pärnuun perheidensä kanssa nauttimaan päivästä! Haluamme laajentaa hevosharrastajien piiriä etenkin Virossa ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin. Omalla autolla tulevien kannattaa pyrkiä etsimään parkkipaikka hieman kauempaa rannasta, jotta hevoskuljetusautoille on enemmän tilaa, toteaa Juhkov. – Ravintolan, ruokakojujen ja expoalueen lisäksi paikalla on talutusratsastusta ja muuta ohjelmaa lapsille. Mukaan kannattaa siis ottaa tutut ja ystävät viettämään laatuaikaa rannalla, hän jatkaa.

Kilpailualueella on opasteita, jotta liikkuminen olisi yleisölle mahdollisimman turvallista. Hevosten kulkuväylille ei saa poiketa ja yleisöä pyydetään olemaan hiljaa ratsukoiden suoritusten aikana. Pääsy alueelle on maksutonta. Katsomopaikka maksaa 2 euroa per luokka, päivälippu huokeat 10 euroa. Lippuja myydään 15 minuuttia ennen luokkien alkua. Pärnuun on helppo tulla autolla, bussilla tai junalla. Kaupungissa on paljon toimintaa kesäisin sekä majoitusmahdollisuuksia hotelleista ja kylpylöistä esimerkiksi AirBnB-asuntoihin, kunhan on vain ajoissa liikkeellä.

Ja mikäli saapuminen paikan päälle ei onnistu – hyviä uutisia! Oho Live TV näyttää Classic Pärnun yhteistyökumppanina koko viikonlopun ajan kilpailut suorana lähetyksenä ja vielä suomeksi selostettuna!

Artikkelin kuva: Kristhel Vaht