OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Legendaarinen kartanlukija palasi nuottikirjansa ääreen – “Sardinia todisti ratkaisun olleen oikea”

Jyväskylän MM-ralliin on aikaa enää muutama päivä. Torstaina moottorit jyrähtävät käyntiin Harjun erikoiskokeella, jonka jälkeen painetaan lujaa Keski-Suomen metsissä. Tänä vuonna lähtöluetteloa katsoessa moni saattaa hieraista silmiään, sillä sieltä löytyy tutuntuntuinen kartanlukija muutaman vuoden takaa.

– Vähän aikaa piti miettiä, kun soitto tuli, mutta kyllä Sardinia todisti ratkaisun olleen oikea. Olen kyllä nauttinut joka hetkestä, Jarmo Lehtinen totesi.

Lehtinen muistetaan parhaiten Mikko Hirvosen monivuotisena aisaparina niin M-Sportilla kuin myös Citroënillakin. Hirvosen lopetettua miehen tie vei Toyotalle urheilutoimenjohtajaksi, mutta Sardiniassa tuli paluu WRC:llä haalarihommiin M-Sportille Teemu Sunisen kartanlukijaksi.

– Se niissä on samaa, että kumpikaan ei ole sellaisia aukkoon miehiä, vaan molemmat käyttävät järkeä ja hakevat vauhtia progressiivisesti, Lehtinen vertaili.

– En tarkoita sitä, että ajetaan hiljaa ensimmäiset vedota, vaan heillä on enemmän sellaista analyyttista ajamista.

Lehtisen nykyinen aisapari on nuori lupaava rallikuski, jolla on edessään vielä loistava tulevaisuus. Suninen nousi aikoinaan suuremman rallikansan tietoisuuteen, kun pääsi AKK:n tulevaisuuden tähti- kilpailun voiton myötä ajamaan Jyväskylän MM-rallin. Sen jälkeen tiet aukenivat pienempiin WRC- autoihin, kunnes sitten askel kerrallaan matka on jatkunut M-Sportin WRC-tallin tähdeksi.

– Teemu on todella kunnianhimoinen ja tarkka, analyyttinen. Keskittyy kaikkiin, pieniinkin yksityiskohtiin. On kyllä ammattimies ja hienoa tehdä sellaisella motivaatiolla varustetun miehen kanssa töitä, Lehtinen kehui.

Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen lähtevät Jyväskylän MM-ralliin suosikin asemassa, jos mietitään suomalaisten osalta, varsinkin mahdollisten suomalaisvoittajien osalta. Sunisella ei ole tallikaveria, joka taistelisi mestaruudesta, joten mies voi vapaasti taistella kotirallin voitosta.

– Kovavauhtinen kisa, kotikisa ja kaikki tutut ovat katsomassa. Se on aina hienoa ja kyllä nuo (WRC:t) on niin hienoja laitteita nopeilla teillä, niin kyllä sitä odottaa, että pääsee starttaamaan, Lehtinen fiilisteli.

Sardianiassa tullut kakkostila antaa pienen pienen suosikin aseman kotikisaan, varsinkin kun suomalaiset on totuttu näkemään Jyväskylässä kärjen vauhdissa. Nyt on toki kammettavana Toyotalla ajava Ott Tänak, jonka vauhti tuntuu olevan melkoisen kovaa.

Katso alta MotorXpressin Jyväskylän ennakkolähetys. Seuraava MotorXpress on luvassa poikkeuksellisesti keskiviikkona, jolloin käännetään vielä katseita torstaina alkavaan Jyväskylän MM-ralliin. Oholivetv.fi seuraa tiiviisti Jyväskylän tapahtumia.

Kuvat: Joni Hildén