OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuumat kaarat kokoontuivat jälleen Malmilla

Toukokuusta lähtien on Helsingissä Malmin lentokentällä vietetty Cruising Pre-Party -tapahtumaa, johon autoharrastajat kokoontuvat joka kuun ensimmäinen perjantai. Tapahtuman järjestää FHRA ry, eli Finnish Hot Rod Association. Pre-Partyt kasataan säännöllisesti, satoi tai paistoi ja sisäänpääsy ei maksa mitään. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kokoontumisen lisäksi ajettiin lauantaina katuautojen, hot rodien, kiihdytysajot. Kyseessä on katukäytössä olevia harrastusautoja, jotka on viritetty tiettyyn pisteeseen. Erään teorian mukaan hot rod -nimitys tulee siitä, että viritetyt autot olivat aikoinaan varastettuja, eli “kuumia”. Rod oli taas kutsumanimi kaikille moottorikäyttöisille ajoneuvoille.

Teksti jatkuu videon jälkeen.

Hot rod -harrastajien keskuudessa vanhat 1920-30 -luvun Fordit ovat olleet erityisen suosittuja, mutta näin maallikon silmään Malmille oli saapunut paljon muitakin merkkejä. Osa 50-luvun hengessä, osa vielä tuoreempia. Paikalla oli myös Mikael Forsman, joka oli promoamassa syyskuun lopulla Lahdessa pidettävää Autot ja viihde -tapahtumaa. Kauden suurimmassa tapahtumassa on läsnä muun muassa jenkkiautoharrastajia ajoneuvoineen sekä X-treme Car Show. – Lahteen saapuu erikoisvieraaksi Bitchin’ Rides -TV-ohjelmastakin tuttu Dave Kindig. Paikalla rakennetaan myös livenä Porschea japanilaisen tuning-legenda Akira Nakain toimesta, kertoo Forsman.

Mikael Forsmanin auto ajettiin Yhdysvaltojen halki seitsemässä päivässä.
Hot rodeissa on yleisesti suosittu vanhoja 20-30 -luvun autoja.

Malmilla Forsmanilla oli mukanaan oma auto, jonka tarina on alkanut Yhdysvalloista, Kaliforniasta. – Tähän on yhdistetty poliisiauton voimat, se on siis niin kutsuttu “roadkill”, Forsman nauraa. – Auto rakennettiin seitsemässä päivässä, jonka jälkeen sillä tehtiin ajotesti. Road 66 ajettiin Los Angelesista New Yorkiin myöskin seitsemässä päivässä, hän sanoo. Suomeen auto tuotiin lopulta rahtina.

Autoharrastajille syyskuu tarjoaa vielä paljon nähtävää. Malmilla kesän viimeinen Pre-Party järjestetään perjantaina 6.9 ja lisätietoja Lahden tapahtumasta löytyy osoitteesta www.jenkkiautonayttely.fi.

Autot ovat omistajiensa silmäteriä ja niitä esitellään mielellään.