OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Computer Office PC

Pihlajanlinnan yt-neuvottelut päättyneet: 180 työpaikkaa tiputetaan pois

Pihjalanlinna julkaisi eilen, 15. elokuuta tiedotteen siitä, että yhtiön yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Noin 180:sta työpaikasta suurin osa irtisanotaan ja osa jäävät eläkkeelle. Yhtiön tiedotteen mukaan kyseessä olevat “toimenpiteet ovat osa tehostamisohjelmaa, jolla halutaan varmistaa yhtiön toimintaedellytysten säilyminen kaikissa palveluissa ja toimipaikoissa”. Neuvotteluihin lähdettiin vielä tiukemmilla odotuksilla, mutta tarve vähentää työpaikkoja väheni keskusteluiden aikana.

”Pihlajalinna on kasvanut voimakkaasti yritysjärjestelyin ja palveluverkkoa kasvattamalla. Neuvotteluissa tarkasteltiin kattavasti yhtiön kulurakennetta, toimipaikkaverkostoa ja asiakasvolyymien kohdentumista toimipaikoittain. Olen tyytyväinen yhteistoimintaneuvotteluiden aikana henkilöstön edustajien kanssa saavutettuun hyvään vuorovaikutukseen ja neuvotteluiden lopputulokseen, jossa mahdollisimman moni työpaikka kyettiin säilyttämään, kun merkittäviä kustannussäätöjä toteutuu muissakin kuin henkilöstökuluissa. Nähdäkseni näillä toimilla voidaan varmistaa yhtiön positiivinen kehitys”, toteaa toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Pihlajalinna Oyj:tä ja pääosaa sen tytäryhtiöiden henkilöstöstä. Neuvottelut eivät kuitenkaan koskeneet Pihlajalinnan ja sen yhdessä kuntien kanssa omistamien ns. kuntayhtiöiden (Jokilaakson Terveys Oy, Jämsän Terveys Oy, Kolmostien Terveys Oy, Kuusiolinna Terveys Oy, Laihian Hyvinvointi Oy, Mäntänvuoren Terveys Oy) henkilöstöä eikä liikuntakeskusyhtiöiden henkilöstöä. Lisäksi yhteistoimintaneuvotteluiden ulkopuolelle jäivät neuvottelujen kohteena olevissa yhtiöissä kokonaan kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit.

Kuvituskuva: Helloquence / Unsplash