OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tänään juhlitaan Viron uudelleen itsenäistymistä Neuvostoliitosta

Viron valtio perustettiin vuonna 1918, kun 23. helmikuuta iltana Viron maapäivien pelastuskomitea julkaisi Viron perustamisjulistuksen. Julistus painettiin seuraavana päivänä, 24. helmikuuta. Neuvostoliitto ei antanut Viron pysyä itsenäisenä, vaan valtio miehitettiin vuosikymmeniksi.

20. elokuuta 1991 Viro julisti itsenäisyytensä uudelleen. Samoihin aikoihin Neuvostoliitossa tapahtunut vallankaappausyritys oli sotkenut koko liiton toiminnan ja Virossa käytettiin tilaisuus hyväksi. 20. elokuuta onkin Virossa kansallinen vapaapäivä, jossa vapautta ja itsenäisyyttä juhlitaan koko kansan voimin.

Tallinnassa juhlitaan uudelleen itsenäistymistä Harjun mäellä (Harjumäe) järjestettävällä konsertilla. Paikalla esiintyvät Ivo Linna ja Kaire Vilgats, joiden taustalla soittaa Peeter Saanin orkesteri. Tapahtuma alkaa kello 14:00 pienellä historiallisella pelillä ja konsertti alkaa kello 15:00. Konsertti ja tapahtuma on kaikille ilmainen. Harjumäe sijaitsee Vapauden aukion lähellä.

Lisäksi uudelleen itsenäistymistä voi käydä juhlimassa historiallisessa Miehitysten ja vapauden museossa Vabamu, joka sijaitsee Vanhan kaupungin reunalla. Aikuisille lippu maksaa 5 euroa ja lapsille 3 euroa. Tapahtumapäivänä pääset tutustumaan näyttelyyn “Vapaudella ei ole rajoja” ja paikalla on myös mahdollisuus osallistua kierrokselle.

Kiinnostuneet voivat vieraillä myös Pitkän Hermannin tornissa, johon on ilmainen sisäänpääsy kello 11-18. Virolaiset laulajat Ott Lepland ja Rein Rannap esiintyvät ilmaiskonsertissa kello 17:00 alkaen.

Oho Live TV toivottaa Virolle ja virolaisille erinomaista juhlapäivää!