OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jesse Mustonen puristi viimeisessä erässä jatkopaikan maaradan MM-sarjaan 2020

Jesse Mustonen vauhdissa Scheesselin 1000 metrin ovaalilla. Takana tulevat Tsekit Josef Franc ja Martin Malek. Kuva Jesper Veldhuizen

Maaradan MM-karsintojen finaali, Challenge, ajettiin tänään Scheesselissä Saksassa. Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen lähti 16 muun kuljettajan kanssa tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan joukoon ja pääsyä ensi vuodeksi maaradan MM-sarjaan. 

Jessen kilpailu alkoi upeasti kahdella erävoitolla. Kolmannessa erässään mies saavutti ruutulipun toisena Saksan 60-vuotiaan veteraanin Bernd Dienerin perässä. Neljännen eränsä suomalainen voitti ja tässä vaiheessa kaikki näytti todella hyvältä. 

Varkautelaisen viides erä toi kuitenkin sydämentykytyksiä. Jesse ajoi starttiritsaan ja tuli hylätyksi. Pistepussi ei siis kasvanut. 15 pistettä riitti kuitenkin komeasti semifinaaleihin. 

Semifinaalierä lisäsi painetta kypärässä. Erän alku oli hyvä, mutta toisella kierroksella polttoaineletku katkesi ja edessä oli keskeytys. Näin toinen pisteetön erä putkeen ja Jessen tilanne jatkoonpääsyn suhteen meni jännäksi. 

Jessen kasaamat 15 pistettä riittivät viimeisenä miehenä viiden parhaan kuljettajan finaaliin. Pelin henki oli selvä. Finaalissa piti onnistua, jos jatkoon mieli. 

Savon maaratatykki hallitsi kovassa paikassa hermonsa mestarillisesti. Mies ajoi finaalissa kolmanneksi ja se riitti nostamaan hänet loppupisteissä neljänneksi ja paikka maaradan MM-sarjassa kaudelle 2020 oli varma. 

– Jatkopaikkaa tultiin hakemaan ja se saavutettiin, niin tottakai olen tyytyväinen, toteaa Jesse. 

– Kilpailun alku oli tosi hyvä. Sitten tuli kaksi nollaerää peräkkäin, kun ensin ajoin ritsaan ja sitten oli teknisiä ongelmia. Siitä ei kuitenkaan masennuttu vaan keskityttiin täysillä finaaliin ja lopputulosta mietittiin sen jälkeen, kommentoi Jesse kilpailuaan. 

– Rata oli aika haastava, syvää ja pehmeää materiaalia. Kurveihin tuli syviä uria, joista pyörä nousi välillä kokonaan ilmaan. Tarkkana sai olla. Mutta jatkoon päästiin, nyt voi huokaista helpotuksesta ja tuulettaa, toteaa tyytyväinen Jesse lopuksi. 

Tulokset: 
1. Stephan Katt Saksa 23 
2. Bernd Diener Saksa 22 
3. Josef Franc Tsekki 19 
4. Jesse Mustonen Suomi 17 (4,4,3,4,T,d,2) 
5. Richard Hall Iso-Britannia 16 
6. Kenneth Kruse Hansen Tanska 13 
7. Jörg Tebbe Saksa 12 
8. Max Dilger Saksa 12 
9. Martin Malek Tsekki 11 
10. Gaetan Stella Ranska 10 
11. Hynek Stichauer Tsekki 9 
12. Zach Wajtknecht Iso-Britannia 6 
13. Jarno de Vries Hollanti 3 
14. Stephane Tresarrieu Ranska 3 
15. David Pfeffer Saksa 2 
16. Henry van der Steen Hollanti 2 
17. Marcel Dachs Saksa 0 

Teksti Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team