OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalaiset kärjen tuntumassa Timberwise Finnish Openin finaalipäivään

Kuvassa Antti Ahokas

Finaalipäivään lähdetään Norjalaisen Jarand Ekeland Arnøyn(68-68, -8) johdossa Timberwise Finnish Openissa. Kärkeä lähtevät ruotsalaispelaajien lisäksi jahtaamaan muun muassa Linus Väisänen, Sami Välimäki ja Antti Ahokas.

Tyyntynyt tuuli ja sumun väistyttyä esiin tullut aurinko antoivat kilpailijoille mahdollisuuden huipputuloksiin Jaakko Mäkitalon isännöimän Timberwise Finnish Openin toisena kilpailupäivänä. Tähän mahdollisuuteen tarttuikin useampi pelaaja, sillä ensimmäisen päivän jälkeen tasaisena säilynyt kärki alkoi toisen kilpailupäivän edetessä erottua muista.

Aamulla toisen kilpailupäivänsä startannut Norjan Jarand Ekeland Arnøy (68-68, -8) jatkoi eilisen kaltaisia varmoja peliotteitaan ja nappasi kärkipaikan kahden lyönnin erolla seuraaviin. Molempina päivinä tuloksen 68 pelannut Arnøy oli syystäkin tyytyväinen suorituksiinsa ja jakoi kiitosta Alastaron huippukuntoiselle kentälle. Suoralyöntisenä tunnettu Arnøy analysoi huippuvireensä johtuneen hyvin väyliin osuneista avauslyönneistä, joista Alastaro Golfin kentällä todella on hyötyä.

Jarand Ekeland Arnøy

”Alastaron kenttä sopii minulle, sillä minulla on itsevarma olo lyödä draiveja, vaikka väylät ovat kapeita. Tapahtumassa ylipäätään on hyvä tunnelma ja huomenna lähden jatkamaan peliä samoilla otteilla. Toivottavasti se riittää voittoon” tiivisti Arnøy.

Päivän suomalaisonnistujiin lukeutuivat tasaisia peliotteitaan jatkaneet Linus Väisänen (68-71, -5) ja Sami Välimäki (69-70, -5) sekä jyrkkää nousua tuloslistalla tehnyt Antti Ahokas (73-68, -3). Yhteensä 36 pykälää sijoitustaan parantanut Ahokas pelasi kierroksensa ilman ainoatakaan bogeyta ja onnistui kierroksensa kolmella viimeisellä väylällä upottamaan kolme birdietä, päätyen kierrostulokseen -4. Kahden kilpailupäivän jälkeen Ahokas jakaa sijaa 13 yhteistuloksella -3.

Linus Väisänen

Tuloslistalla tasaiselta vaikuttanut Linus Väisäsen toisen päivän kierrostulos 71 (-1) piti kuitenkin sisällään myös haasteita. Kierroksella 15 paria tehnyt Väisänen totesi onnistuneensa pelaamaan fiksusti, vaikka pallon lyömisestä löytyikin vielä parannettavaa. 

”Henkisesti tasainen kierros. Yritin pysyä vahvana, vaikka montaakaan puhdasta golflyöntiä ei kierrokseen mahtunut”, summasi Väisänen.

Nordic Golf Leaguen rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 15. majaileva Väisänen piti voittoa edelleen tavoitteena Timberwise Finnish Openin finaalipäivään lähdettäessä. Valmistautuminen finaaliin alkoi heti toisen kierroksen päätyttyä.

”Palloa pitää käydä vielä hieman lyömässä, että saan kropan toimimaan vielä paremmin huomenna”, totesi Väisänen kierroksensa jälkeen.

Sami Välimäki

Päivän kovimmasta kierrostuloksesta vastasi Ruotsin Magnus Carlsson, joka onnistui selvittämään kierrokseensa vain 66 (-6) lyönnillä. Kahden päivän yhteistulos -6 oikeuttaa finaalipäivään lähdettäessä jaettuun toiseen sijaan – sijaa jakavat Carlssonin lisäksi ruotsalaiskolmikko Jesper Sandborg (70-68, -6), Anton Wilbertsson (67-71, -6) ja Jesper Kennegård (67-71, -6).

Finaalipäivänä 55 000 euron palkintopottia tavoittelee 50 pelaajaa. Karsintarajan selvittäneistä pelaajista suomalaisia oli 13. Finaalipäivän ensimmäiset lähdöt starttaavat 8:00 ja kärkiryhmä aloittaa kierroksensa 9:20 Alastaro Golfissa. 

Teksti ja kuvat: Suomen Golfliitto