OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rovanperä valmis Turkin MM-rallin rajuun röykytykseen

Kalle Rovanperä ja Škoda Motorsport lähtevät tänään illalla alkavaan, kauden 11. MM-ralliin luottavaisena. ŠKODA FABIA R5 Evo on tunnetusti paitsi nopea, myös kestävä auto.

Äärimmäistä nopeutta enemmän Turkissa tarvitaankin juuri sietokykyä autolta, sillä isot kivet hakkaavat auton pohjaan jatkuvasti. Tilaa tai aikaa väistää on harvoin, joten autojen on vain nieltävä rallin rasitukset.

Rovanperän tallikaverina Turkissa ajaa pitkän linjan Škoda-pilotti Jan Kopecky.

– Mahdollisuuksia on yltää korkeallekin yleiskilpailun tuloksissa, jos toisille tulee rengasrikkoja. Onnistuminen edellyttäisi tietysti sitä, että meille ei niitä tule, Rovanperä tuumaili.

Tämänhetkisessä rallikalenterissa Turkin osakilpailu saa sarjan rajuimman rallin leiman – ja syystä. Irtokivien lisäksi myös kuumuus koettelee kuljettajia. Auton sisälämpötila saattaa nousta hyvinkin +50 C asteeseen Sardinian MM-rallin tapaan.

Luokkavoitto WRC2 Pro –luokassa toisi mestaruuden erittäin lähelle Rovanperää, sillä jo nyt piste-ero lähimpään uhkaajaan, Mads Östbergiin on jo 41 pistettä.

Ralli alkaa torstaina klo 20.08 ajettavalla EK1:llä. Aamun testierikoiskokeen toiseksi nopeinta vauhtia ajanut Rovanperä ei tavoitteistaan tingi, vaikka ajaa Turkissa ensimmäistä kertaa. – Tosi pomppuinenhan tämä kisa varmasti tulee olemaan. Autossa tunne on melko uskomaton. Voitto on silti ainut tavoitteemme, vahvisti Rovanperä.

Teksti ja kuvat: ŠKODA Suomi