OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Savo Volley vei Mestaruusliigan kauden avausottelusta voiton

Savo Volley oli selkeästi parempi Mestaruusliigan kauden avausottelussa Vantaa Ducksia vastaan. Vieremällä pelatun ottelun loppulukemat olivat 3-0 (25-19, 25-13, 25-15).

– Tulos ei valehtele, seuraajan roolissa olimme koko ajan, joutui vantaalaisten luotsi Juho Rajala toteamaan ottelun tauottua.

– Kaksi erää vastaanottomme oli hukassa, mutta kun sen saimme kolmanteen erään kuntoon, hyökkäystehomme katosivat kokonaan, pohti Rajala.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen oli luonnollisesti iloinen mallikkaasta kauden avauksesta.

– Kymmenen pallon verran mentiin käsi kädessä, mutta sen jälkeen olimme selkeästi niskan päällä, totesi Tuovinen.

– Peli oli meidän näköistämme, juuri sellaista, mitä olemme treenanneet.

Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla paria syöttövaihtoa lukuun ottamatta. Yleispelaajina olivat Jere Heiskanen ja Miro Määttänen, hakkurina Lelu Ojansivu, passarina Fedor Ivanov, keskipelaajina Severi Savonsalmi ja Rodrigo Leitzke ja liberon Josh Ayzenberg.

Lelu Ojansivu oli tutun tehokas (15/+7), mutta isoimmassa roolissa olivat tällä kertaa molemmat keskipelaajat. Savonsalmi (11/+8) ja Leitzke (13/+11) hyökkäsivät kumpikin yli 70 prosentin teholla. Leitzke pamautti lisäksi neljä ässää.

Severi Savonsalmi myönsi itsekin, että on kehittynyt kesän aikana paljon.

– Olen tehnyt mitä koutsi on käskenyt, summasi keskipelaaja tehojen lisääntymisen taustat.

Savo Volleyn kausi alkaa tiiviillä tahdilla, sillä jo seuraavana päivänä joukkue kohtaa perinteikkäässä Pielaveden liikuntahallissa hallitsevan Suomen mestarin VaLePan.

Ottelu LähiTapiolapisteet:

1p Lelu Ojansivu

2p Fedor Ivanov

3p Rodrigo Leitzke.