OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

KymiRing Running Day ja kansallinen Fischer Rullahiihto KymiRingillä

Tulevana lauantaina järjestettävä KymiRing Running Day on liikuntatapahtuma, jossa vasta valmistunutta moottorirataa kierretään omaan vauhtiin hölkäten ja kilpaa juosten. Tapahtumassa on juoksun lisäksi mukana kansallinen Fischer Rullahiihto. Sami Jauhojärvi testasi KymiRingin sopivuuden rullahiihtäjille aiemmin syksyllä ja totesi radan riittävän vauhdikkaaksi. 

– Rata ei ole tyypillinen rullarata, jossa olisi selkeitä nousu- ja laskupätkiä. Nousua kyllä löytyy, ja laskupätkät ovat pääosin loivia, joissa pitää tehdä töitä lähes koko ajan. Rata vaatii taktisesti kypsää suorittamista ja yhteislähtö korostaa taktiikkaa entisestään. Suomen tasaisin asfaltti ja leveä rata takaavat tasapuoliset ja turvalliset olosuhteet hiihtää yhteislähdöllä kilpaa. Hienoa, että kisa kiinnostaa urheilijoita jo ensimmäisellä kerralla ja mm. yleisiin sarjoihin on tulossa mukaan kansallista kärkikaartia, naisiin Maija Hakala ja miehiin maajoukkuehiihtäjä Aleksi Parttimaa, Sami Jauhojärvi kertoo kokemuksistaan ja olosuhteista KymiRingillä. 

Tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista ja ensimmäisenä tapahtumavuonna päästään yhteensä 300-400 osallistujaan. Sarjoja on naisille sekä miehille, lapsille ja iäkkäämmille, ja matkoja tuhannesta metristä kahteen ratakierrokseen (n. 9,2km). 

Tapahtuman taustalla toimivat yleisurheiluseura Iitin Pyrintö, Partiolippukunta Kymen Kotkat sekä Kausalan Kyläyhdistys. Mukaan on saatu runsaasti kumppaneita paikallisesti ja naapuripitäjistä. Mika Kallio on vauhdissa mukana MotoGP-kotiradallaan palkintolahjoituksin, ja tapahtuman tulee juontamaan iittiläislähtöinen YLE:n aamu-tv:stäkin tuttu toimittaja Rosa Kettumäki

Tapahtumassa tehdään historiaa, sillä 12.10.2019 saadaan selville ensimmäinen virallisen kilpailun KymiRingillä voittanut urheilija. 

– KymiRing on paljon muutakin kuin moottorirata ja soveltuu hyvin erilaisten urheilu- ja muiden tapahtumien suorituspaikaksi. Tämä tapahtuma on hyvä esimerkki siitä, miten voimme osaltamme olla tukemassa paikallisten urheiluseurojen juniorityötä ja liikuntatapahtumaa, KymiRingin ratajohtaja Timo Pohjola kertoo. 

Fischer Rullahiihdot 10:00-11:30 ja KymiRing Running Day 12:00-15:00