OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kauppakeskus AINOAn mittava laajennus on valmis

AINOA on rakentunut vaiheittain ja nyt valmistuvassa 50 000 neliömetrin kauppakeskuksessa Espoon Tapiolassa on yli 100 liikettä mukaan lukien 32 kahvilaa ja ravintolaa. AINOAn laajennukseen ja yläpuolelle rakentuviin asuntoihin on investoitu noin 500 miljoonaa euroa.

AINOA on tutkitusti pääkaupunkiseudun viihtyisin, siistein ja turvallisin kauppakeskus*. Näiden vahvuustekijöiden avulla AINOA myös erottautuu ja niihin kauppakeskus myös panostaa jatkossa. 

”Ainutlaatuinen arkkitehtuuri, tyylikäs sisäilme ja viihtyisyys ovat meille erityisen tärkeitä. Koska sijaitsemme Tapiolan puutarhakaupungissa, on luonto tuotu myös kauppakeskuksen sisäpuolelle”, AINOAn kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen kertoo kauppakeskuksesta. 

“Kauppakeskus AINOAlla on kaikki menestyksen edellytykset. AINOAn yhteydessä on runsaasti palveluja, ympärillä kulttuuritarjontaa sekä erinomaiset liikenneyhteydet. Asiakastyytyväisyys ja kävijämäärät ovat kasvaneet kauppakeskuksessamme jatkuvasti”, Neuvonen jatkaa.

LähiTapiola kiinteistövarainhoito on investoinut kauppakeskuksen laajennukseen noin 500 miljoonaa euroa. Tilojen vuokrausaste on 95 prosenttia, muutostyön alle menevät tilat mukaan lukien 91 prosenttia. Kauppakeskuksen kaikki ravintolatilat on vuokrattu täyteen.

Ensi kertaa Suomessa
Monet koti- ja ulkomaiset toimijat ovat avanneet Suomen ensimmäisen liikkeensä AINOAan.

”Meihin on luotettu ja pääsemme tuttujen ketjukonseptien lisäksi tarjoamaan myös sellaista, mitä muualta ei löydy”, Neuvonen ilahtuu.

Suomalainen elämäntapa ja kuuluisa muotoilu sai KARE Designin toisen perustajan ja omistajan Peter Schönhofen kiinnostumaan Suomen markkinasta.

”Suomalaiset pitävät tuotteista, jotka ovat ainutlaatuisia, leikkisiä, aitoja, laadukkaita – ja vastuullisesti tuotettuja. KARE Design on kaikkea tätä. Kauppakeskus AINOAn design viehätti meitä. On siis luonnollista, että avaamme Suomen ensimmäisen liikkeemme juuri AINOAan”, kertoo Schönhofen.

Tanskalainen Søstrene Grene tarjoaa tanskalaista ”hyggeä” maailman onnellisimmalle kansalle.

”Søstrene Grenen huonekalut, sisustustuotteet, keittiötarvikkeet ja lastenhuoneeseen sopivat esineet ovat esillä myymälässämme kodikkaassa ja viihtyisässä ympäristössä. AINOA tarjoaa juuri tällaiset puitteet. Siksi Søstrene Grenelle AINOA oli luonnollinen valinta”, kertoo Søstrene Grenen toimitusjohtaja Mikkel Grene syitäSuomen-avaukselle.

Myös islantilainen Isey Skyr Bar avaa ensimmäisen terveyspainotteisen makumaailmansa AINOAan.

Selkeä ja luonnonläheinen
AINOAan haluttiin luoda avoin, puutarhamainen kaupunkitila, jossa kauppakeskuksessa vieraileva viihtyy.

M-taso, AINOAn alin kerros, on omistettu päivittäistavaroille ja nopeaan ostamiseen. Joukkoliikenne tuo kerrokseen jatkuvan ihmisvirran. M-tasoon sijoittuvat päivittäistavarakaupan laadukas ruokavalikoima, Food Market Herkku, K-Supermarket ja uusi avautunut K-market sekä Alko. M-tasolta löytyy myös muun muassa apteekki, Clas Ohlson, Suomalainen Kirjakauppa ja monia muita liikkeitä.

1. ja 2. kerroksessa sijaitsevat muodin ja sisustamisen toimijat. AINOAssa on 20 muodin erikoisliikettä, muun muassa SAND Copenhagen, Ivana Helsinki, Marita Huurinainen, Zio ja Peura. Kauppakeskus AINOAssa muotiliikkeillä on tilaa yli 13 000 neliötä.

3. kerroksessa sijaitsee AINOAn Food Garden -ravintolamaailma. Interiöörin 1500 neliömetrin Food Gardeniin on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co. Puutarhamainen alue kokoaa yhteen monia etnisiä makuja ja tyylejä. Tilassa on seitsemän laaturavintolaa, joista suurin osa on täysin uusia toimijoita Espoossa ja kauppakeskuksissa.

Kolmanneksessa kerroksessa on myös Pohjoismaiden kolmas täyden palvelun ELIXIA-kuntokeskus, joka avautuu vuodenvaihteessa täydentäen AINOAan kattavaa palvelutarjontaa.

Helposti saavutettavissa
Tapiolan AINOAan on helppo tulla keskeisen sijainnin ansiosta kävellen, pyörällä, metrolla tai omalla autolla. Keskukseen sijoittuu metroasema, bussiterminaali, pyöräparkit 1000 polkupyörälle, 2000 autojen pysäköintipaikkaa ja 10 maksutonta sähköautojen latauspistettä sekä 50 pysäköintiruutua liikuntarajoitteisille aivan hissin vieressä.

AINOA numeroin

Omistajat: LähiTapiola ryhmän hallinnoima kiinteistörahasto**
Investointien kokonaisarvo: noin 500 miljoonaa euroa
Vuokrattava kokonaispinta-ala: 50 000 m2
Kävijämäärä 2018: 6,1 miljoonaa
Kävijämäärä 2019 (arvio): 7 miljoonaa
Kävijämäärä keskimäärin päivässä: 19 000 kävijää
Myynti: 133 miljoonaa euroa vuonna 2018
Tilojen vuokrausaste: 95 %, muutostyön alle menevät tilat mukaan lukien 91 %
Liikkeiden ja palvelujen lukumäärä: 115
Rakentamisvuosi: 2011–2019
Rakennusvaiheet: Kauppakeskuksen 1. vaihe avattiin yleisölle 24.10.2013, 2. vaihe 16.3.2017 ja kokonaisuus valmistuu ja avataan 24.10.2019
Avoinna: maanantai–perjantai klo 7–22, lauantaina klo 7–21, sunnuntaina klo 10–21

*Pääkaupunkiseudun kauppakeskukset 2019, Taloustutkimus Oy. Tutkimukseen vastasi 1059 pääkaupunkiseudulla asuvaa 15–79-vuotiasta.

**LähiTapiola-ryhmän kiinteistörahasto Tapiola KR III Ky omistaa ja kehittää Kauppakeskus AINOAa, Tapiola Kirjokansi -asuntokokonaisuutta sekä yhteyksiä bussiterminaaliin, metroon ja pysäköintiin.