OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Washington kehottaa Irakia järjestämään aikaiset vaalit

Yhdysvallat on kehottanut Irakin hallitusta lopettamaan mielenosoittajiin kohdistuvan väkivallan käytön, uudistamaan vaalijärjestelmänsä ja järjestämään aikaiset vaalit, Valkoisen talon lehdistösihteeri sanoi.

Yhdysvallat liittyy YK:n Irakin avustusoperaatioon ja kehottaa Irakin hallitusta “lopettamaan mielenosoittajiin kohdistuvan väkivallan ja toteuttamaan presidentti [Barham] Salihin lupauksen hyväksyä vaaliuudistus ja järjestää aikaiset vaalit”, sanottiin Yhdysvaltojen Bagdadissa olevan suurlähetystön julkilausumassa maanantaina.

Lokakuun 1. päivänä alkaneet mielenosoitukset kohdistuivat alkujaan työpaikkojen ja palvelujen puutteeseen, mutta päätyivät poliittisen eliitin ja vuonna 2003 käyttöön otetun lakisääteisen vallanjakojärjestelmän tuomitsemiseen, Reuters sanoi.
RT