OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kynttilä

Sunnuntaina 17. marraskuuta vietetään itsemurhan tehneiden muistopäivää

Sunnuntaina 17. marraskuuta kynttilät syttyvät ympäri Suomea itsemurhan tehneiden muistolle. 

Kynttilätapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja pyritään tuomaan lohtua läheisensä menettäneille. 

Suomessa itsemurhan kautta kuoli 824 ihmistä vuonna 2017. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi päivässä. Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä. 

Kynttilätapahtuma järjestetään kymmenissä Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksissä eri puolella Suomea sekä monilla Surunauhan toimipaikoilla sekä seurakunnissa. Tapahtumissa sytytetään kynttilät itsemurhaan kuolleiden muistolle ja hiljennytään yhteisen surun ääreen.

Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992. Surunauha on ollut mukana tapahtumia järjestämässä vuodesta 1998 lähtien. Nykyisin Kynttilätapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla.