OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomenlinnassa vietetään Linnoituksen joulua

Suomenlinnassa vietetään linnoituksen joulua 30.11.2019-6.1.2020. Talvinen tunnelma, monipuolinen ohjelma sekä kahvilat, ravintolat ja museot kutsuvat merimatkalle maailmanperintökohteeseen.

Linnoitustonttuja ja 1700-luvun joulunviettoa  

Linnoituksen joulun avajaisviikonloppuna 30.11.-1.12. voi muun muassa seurata suosittua Linnoitustontun reittiä, osallistua opastetulle Kaarle-tontun kierrokselle, viettää Viaporin Joulubaalia Tenalji von Fersenin juhlasalissa ja nauttia joulukonsertista ja joulumyyjäisistä. Avajaisviikonlopun lauantaina, 30.11. Ehrensvärd-museossa vietetään joulua 1700-luvun tyyliin ja luvassa on ajan tavan mukaista tanssiaskellusta ja elävää musiikkia.

 – Tapahtuma tarjoaa hauskan tavan tutustua historialliseen kohteeseen ja samalla muistutamme, että Suomenlinnassa voi vierailla myös talvisin. Linnoituksen joulun ohjelma on järjestetty jo monena vuonna yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Kaisa Koskinen.

Ohjelma jatkuu loppiaiseen saakka

Avajaisviikonlopun jälkeen Linnoituksen joulun ohjelma jatkuu loppiaiseen asti. Tule etsimään eri puolilla linnoitusta lymyilevät tontut Linnoitustontun reitiltä ja tutustu samalla Suomenlinnan kahvila- ja ravintolatarjontaan.

Pidettyä linnoitustontun reittiä on päässyt seuraamaan vuodesta 2006 lähtien ja siitä on tullut monille kävijöille ja maailmanperintökohteen asukkaille jokavuotinen perinne. Reitin tontut ovat paikallista käsityötä. Linnoitustontun reitin voi kiertää myös opastetusti Kaarle-tontun seurassa 30.11., 7. 14. ja 21. joulukuuta.

Tonttuilun lomassa voi vierailla Suomenlinnan Lelumuseossa, joka on avoinna kesäkauden ohella Linnoituksen joulun aikana. Joulun aikaan Suomenlinnassa järjestetään monia konsertteja sekä joululaulutilaisuuksia. Lisäksi linnoituksessa pääsee kurkkaamaan taiteilijoiden työhuoneisiin ja tekemään jouluostoksia. Käy myös Sotamuseossa ja Suomenlinna-museossa!

Katso kaikki Linnoituksen joulun ajan tapahtumat ja aukiolot Suomenlinnan tapahtumakalenterista.