OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Soinin tie poikki squashin ammattilaisturnauksessa Monacossa

Suomen squashykkösen Emilia Soinin (24) tie tyssäsi puolivälieriin Monacossa pelattavassa 20.000$ ammattilaisturnauksessa. Turnauksen ykkössijoitettu, maailmanlistan 16., Egyptin Yathreb Adel oli parempi suoraan kolmessa erässä.

Soini aloitti lupaavasti ja piti Adelia tiukilla kaksi ensimmäistä erää. Etenkin toinen erä oli erittäin hyvää squashia. Tästä huolimatta egyptiläisen kokemus ja tarkkuus oli riittävää erävoittojen ottamiseen lukemin 11-6 ja 11-8. Kolmannessa erässä Soini sortui virheisiin ja erä meni Adelille jo selvemmin 11-1.

”Liike ja lyönti tuntui alussa todella hyvältä, ehkä vähän liiankin hyvältä, ja lähdin lyömään eteen liian paljon ja liian aikaisin. Toisessa erässä pelikuvio pysyi parhaiten kasassa ja pääsin aika lähelle erävoittoa. Kolmannessa kaveri oli ihan jäätävän hyvä ja itse kiskoin liikaa peltiin ja tuntui, ettei saanut palloa millään Adelin ohi. Olen luonnollisesti vähän pettynyt otteluun, mutta toisaalta hyvä huomata, että pystyy ajoittain haastamaan tuon tason pelaajia. Lisää kokemusta näistä peleistä, että pää ja pelikuvio pysyy paremmin kasassa.” Soini analysoi ottelun jälkeen.

Turnaus oli Suomen ykköselle kuitenkin hyvä. Ammattilaispisteitä kilahti tilille sen verran, että ranking todennäköisesti nousee muutamalla sijalla ylöspäin ensi vuoden ensimmäisellä listalla. Soinin seuraavat turnaukset ovat tammikuussa New Yorkissa pelattava 50.000$ turnaus ja heti sen perään Mikkelissä pelattava Savcor Finnish Open, joka on arvoltaan 12.000$. Soini on myös vahvistanut tulonsa helmikuun SM-kilpailuihin Helsinkiin.