OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Piilolinssit vai korumaiset kehykset? Näin saat silmät näyttävästi esiin pikkujouluissa

Pikkujoulukausi on täydessä vauhdissa, ja moni korostaa juhlalookissaan silmiä joko meikillä tai näyttävin silmälasikehyksin. Miten valita juhlakäyttöön sopivimmat linssit? Asiantuntija neuvoo, kuinka saat silmäsi parhaiten esiin!

Pikkujoulujuhlien kausi on kuumimmillaan: glögi tuoksuu ja kaikkialla kimaltaa. Juhlissa jokainen haluaa olla parhaimmillaan, ja moni pohtiikin sopivia vaatteita ja asusteita huolella etukäteen.

– Pikkujouluissa saa irrotella, ja moni haluaa näyttää vähän erilaiselta kuin arkena. Usein juhlan kunniaksi halutaan saada silmät esiin näyttävämmin kuin tavallisena työpäivänä. Moni silmälasien käyttäjä suosiikin juhlissa piilolinssejä, jotta säihkysilmät eivät jää kehysten taakse piiloon, kertoo optikko ja tuotejohtaja Tanja Korteniemi Specsaversilta.

Kertakäyttöpiilolinssit ovat pikkujoulujuhlijalle vaivaton valinta

Korteniemi suosittelee juhlakäyttöön kertakäyttölinssejä – ne ovat aina puhtaat ja hygieeniset, eikä piilolinssinesteiden kanssa tarvitse turhaan läträtä. Juhlien jälkeen pois heitettävät linssit ovat huolettomat käyttää.

– Ylimääräistä piilolinssiparia on helppo kuljettaa käsilaukussa ja vaihtaa ne silmiin vaikka juuri ennen juhlaa. Piilolinssejä käyttävälle sopii näyttäväkin silmämeikki. Myös silmiä vahvasti korostavat irtoripset ovat nykyään juhlakäytössä yhä suositumpia, mutta silmälaseja käyttäessä ne saattavat takertua ikävästi kehyksiin tai hankautua linsseihin. Piilolinssit ovat tähän pulmaan hyvä ratkaisu, toteaa Korteniemi.

Piilolinssejä löytyy nykyään joka lähtöön aina moniteholinsseistä alkaen, joten hyvästä näöstä ei tarvitse tinkiä pikkujouluhumussakaan. Kuivasilmäisen kannattaa Korteniemen mukaan varata käsilaukkuun kostutustippoja, jotta silmät pysyvät miellyttävän tuntuisina vaikka pikkutunneille asti.

Näyttävät kehykset viimeistelevät pikkujouluasun

Silmälasitkin voivat toimia pikkujoulujuhlissa hyvin. Kun kehykset sointuvat asun tai meikin kanssa yhteen, ne antavat kauniille juhlalookille viimeisen silauksen.

– Silmälasit voivat olla myös upea asuste, joka viimeistelee kokonaisuuden. Juhlissa toimivat sekä hyvin kevyet että näyttävät, koristeellisemmat kehykset. Kun optikkoliikkeessä esimerkiksi tarjotaan kaksia laseja yksien hinnalla, onkin hyvä valita yhdet arkikäyttöön ja toiseen juhlaan. Juhlalasien kanssa kannattaa olla rohkea ja valita erottuvat pokat, joissa saa olla enemmän väriä tai korumaisuutta kuin arkilaseissa, kannustaa Korteniemi.

Juhlakehyksissä toimii hyvin hieman ylöspäin kaartuva, naisellisempi muoto. Silmälasien valinnassa tärkeintä on kuitenkin se, että ne sopivat omaan makuun. Korteniemen mukaan on vanhanaikaista ajatella, että tietyille kasvonpiirteille sopisivat vain tietyntyyppiset lasit:

– Merkittävämpää on se, miten lasit ilmentävät omaa tyyliä. Tämän lisäksi kiinnittäisin lasien valinnassa huomiota siihen, että kehykset ovat riittävän leveät ja linssiaukko tilava. Silmien tulisi voida näkyä lasien takaa, eikä jäädä kehyksen alle piiloon. Linssin muodolla voidaan sitten häivyttää tai peittää vaikka tummia silmänalusia tai korostaa tiettyjä kasvonpiirteitä. Oma tyyli on juhliin sopivien lasien valinnassa paras lähtökohta, sitä kautta löytyy kyllä jokaiselle sopiva muoto, väri ja koko!

Näin säihkysilmäsi pääsevät pikkujouluissa oikeuksiinsa:

  1. Mieti, millainen meikkisi tulee olemaan. Jos meikkaat juhliin mielelläsi voimakkaasti tai haluat kokeilla irtoripsiä, voivat piilolinssit olla silmälasien sijaan paras vaihtoehto.
  2. Huomioi silmälasikehyksiesi väri. Voisiko esimerkiksi huulipunassa tai luomivärissä hyödyntää samoja sävyjä? Kun kehykset ovat meikin kanssa sävy sävyyn, lopputulos vakuuttaa varmasti.
  3. Muista meikatessa, käytätkö plus- vai miinuslinssejä. Silmälasien pluslinssien läpi silmät näkyvät tavallista tarkemmin, joten meikki kannattaa tehdä erityisen huolella. Miinuslinssien kohdalla meikki saa puolestaan olla tehokkaampi, jotta silmät pääsevät oikeuksiinsa linssien takaa.
  4. Vaihtelu virkistää. Pikkujouluihin on mukava mennä hieman eri näköisenä kuin arjessa. Leikittele siis vapaasti meikillä tai näyttävillä silmälaseilla!