OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rallikuski yllättää “Kartturin hommat kiinnostaa”

Rallin SM-sarjassa kaudella 2019 ajanut Patric Öhman miettii tulevaisuuttaan. Rallin ajaminen tulevalla kaudella ei ole vielä varmistunut ja mies etsii kuumeisesti rahoitusta. Jos ajaminen jää väliin, on vantaalaisella myös muita suunnitelmia.

– Pitkään on kiinnostanut kartturin hommat. Voisi kokeilla välillä istua silläkin puolella autoa, Öhman paljastaa.

Vielä ei vakavia keskusteluita kartanlukijan tehtäviin ryhtymisestä ole kenenkään kuljettajan kanssa käyty, mutta jotain pientä sen eteen on silti jo tehty.

– Muutaman ammattimiehen kanssa on käyty nuottitreeniä tekemässä nimenomaan siltä kantilta, että istuisin vihkokädessä. Se on ollut hauskaa vaihtelua ja lisännyt vielä enemmän mielenkiintoa sitä kartturin hommaa kohti, Öhman toteaa.

Viime kesänä Jyväskylän MM-rallin korkanneen Öhmanin ensimmäinen tavoite on silti istua kuljettajan jakkaralla myös tulevalla kaudella SM-rallissa.

– Ajohaluja on, mutta niin kuin aina, raha ratkaisee ja siitä tämä on kiinni. Jos se puoli saadaan kuntoon, olemme ilman muuta mukana, Öhman vakuuttaa.

– Aika moni kuvio on auki. Tietysti olisi mukavaa sanoa tässä kohtaa, että koko kausi ajetaan ja ollaan mukana. Fakta on se, että hommat ovat levällään kuin Jokisen eväät. Vielä ei ole mitään varmaa ensi kautta koskien.

Katso Patric Öhmanin koko haastattelu MotorXpressin 24. jaksosta.

Kalenteria katsomalla ajomiestä syyhyttäisi lähteä sorateille jo nyt. Edessä olisi hienoja kilpailuita ja kulurakennekin tulevalle kaudelle on kevyempi kuin aiemmin. Vantaalla asuvan Öhmanin näkökulmasta kisoja ajetaan kuitenkin suhteellisen pitkällä.

– Siellä olisi hienoja kisoja tarjolla. Oulu tulee uutena. Ei ole varmaan kymmeniin vuosiin ajettu sillä suunnalla, ainakaan SM-rallia. Olisi kyllä hienoa olla mukana, Öhman pohtii.

Kaudella 2019 mies sai myös uuden kokemuksen, kun osallistui Jyväskylän MM-ralliin. Tuo kokemus herätti kiinnostuksen tuohon tapahtumaan myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Jyväskylän 70-vuotisjuhlakilpailuun osallistuminen ei näytä todennäköiseltä.

– Jos nyt pitäisi vastata, epäilen että en osallistu. Toki mainostilaa on autossa ensi kaudellekin tarjolla. Epäilen, että jää tänä vuonna väliin, Öhman harmittelee.

MotorXpress joka maanantai kello 19