OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rush-rumpali ja sanoittaja Neil Peart on menehtynyt 67-vuotiaana

Kanadalaisella muusikolla Neil Peartillä oli diagnosoitu aivosyöpä kolme vuotta sitten ja hän menehtyi 7. tammikuuta Kaliforniassa. Rushin edustaja vahvisti uutiset sen jälkeen, kun Peartin perheen edustaja julkaisi lausunnon.

“Särkynein sydämin ja syvimmän surun kohdalla meidän on jaettava surulliset uutiset siitä, että tiistaina yli 45-vuotias ystävämme, sielunkumppanimme ja bändikaverimme Neil on hävinnyt uskomattoman rohkean kolmen ja puolen vuoden taistelunsa aivosyöpää vastaan.” Yhtyeen lausunnossa kerrottiin.

Peartiä pidetään yhtenä teknisesti taitavimmista rock-rumpaleista ja hän liittyi Rushiin vuonna 1974 saaden vaikutteita soittoonsa hard rockista, jazzista ja heavy metallista urallaan, joka kesti neljä vuosikymmentä.

Rush on julkaissut 19 studioalbumia, myyden yli 40 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti. Peart jättäytyi yhtyeestä sen viimeisen kiertueen jälkeen vuonna 2015 ja Rush ilmoitti lopettavansa vuonna 2018.