OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Soini ainoana suomalaisena jatkoon squashin Savcor Finnish Openissa Mikkelissä

Kuva: Poku Salo

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini selvitti tiensä puolivälieriin squashin Savcor Finnish Openissa Mikkelissä. Soini kukisti Englannin Katie Wellsin ylivoimaisen esityksen jälkeen 3-0 (11-2, 11-1, 11-3). 

”Meni juuri niin kuin olin ajatellut, vaikka toki pienet paineet oli, koska olin ylemmäs rankattu. Ensimmäinen erä alkoi hyvin ja kun se tuli kohtuullisen helposti kotiin, oli helppo jatkaa ilman suurempia ongelmia. Pelaan muutenkin aina parhaiten, kun ei liikaa jännitä.” Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Päivän muut suomalaiset, Emilia Korhonen ja Riina Koskinen joutuivat tunnustamaan vastustajansa paremmikseen. Korhonen taipui turnauksen ykkössijoitetulle, Hollannin Milou van der Heijdenille hyvistä otteista huolimatta 3-0. Koskinen puolestaan taisteli ensimmäisen erän hyvin Ranskan Enora Villardia vastaan häviten sen niukasti 11-9. Sen jälkeen kuopiolaislähtöinen suomalainen oli aseeton Villardin kovien peruslyöntien edessä.

Soinin vastustaja perjantain puolivälierässä on Englannin Alice Green. Naiset kohtasivat joulukuussa Monte Carlossa, missä Soini oli niukasti parempi erin 3-2. ”Joulukuussa oli tosiaan tiukkaa. Alice on toki hyvä pelaaja, mutta en ollut itse ihan parhaimmillani viimeksi, koska ottelu oli turnauksen ensimmäinen. Olen harjoitellut hyvin ja tuntuu, että olen mennyt eteenpäin, eli luottavaisena lähden huomiseenkin otteluun.”

Puolivälierät alkavat Mikkelin SportForumissa perjantaina klo 17. Soinin ottelu on illan viimeinen, klo 19:15.