OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viime viikonlopun moottoriurheilutulokset

Toyota Gazoo Racing juhlii voittoisaa Ruotsin rallia. Valokuvaaja: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Käymme läpi viime viikonlopun jopa historiallisia moottoriurheilutuloksia, tutustumme uuteen Toro Rosson F1-autoon sekä perehdymme tarkemmin Ruotsin MM-ralliin.

Katso myös uusin MotorXpress!

Viime viikonloppuna jääspeedwaytä kisattiin Ruotsissa. Suomalaiset edustivat omalta osaltaan hyvin. Parhaiten sijoittui Atte Suolammi, joka kolaroinnista huolimatta nappasi podiumilta kolmannen sijan. Mikko Jetsonen ajoi sijalle 10 ja Timo Kankkunen sijalle 11. Joukkuekilpailussakin nähtiin vahvaa suomalaisajoa. Kilpailun voitto meni suomalaisvahvisteiselle Bockarna-joukkueelle pisteen erolla toiseksi tulleeseen SMK Gävlen joukkueeseen, kolmanneksi ajoi ÖMK Rundbana. Kauden 2020 liigamestaruuden voitto meni ÖMK Rundbanalle, toiseksi sijoittui SK Gävle ja kolmanneksi Böllnas Bockarna.

Vesijärvenajo SM-Enduro-kisassa Lahdessa yleisluokan voittajaksi ajoi Eemil Pohjola, toiseksi ajoi Antti Hänninen ja kolmanneksi Samuli Puhakainen. Katso kaikki tulokset täältä.

Kangasniemellä ajetun Kangasniemen rallin F-rallisarjan ensimmäisen nuottiluokan voiton veivät ylivoimaisesti Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen. Yleiskilpailun voittoon ajoivat viime lauantaina Juha Högström ja Juha Laaksonen. Seniorit-luokan voittajiksi selviytyivät Pasi ja Susanna Laaksomaa. Juoniorit-luokan kärkeen ajoivat Tomi Huttunen ja Niko Bergström. Katso kaikki tulokset täältä.

Ilomantsin rallin ensimmäisen luokan voittoon ajoivat Toni Lauronen ja Joni Haapalainen. Toisen luokan voiton veivät Markus Hassinen ja Kalevi Hassinen. Nuottiluokkien ykkösenä nähtiin Tapio Lauronen ja Jussi Martiskin. Katso kaikki tulokset täältä.

Lisäksi viime viikonloppuna ajettiin Torniossa SM Snowcrossia. Harrasteluokan finaalivoiton vei Arto Jutila, naisten luokassa voiton vei Noora Nummijoki ja sport-luokassa Ari Peltoniemi. Veteraanien luokan voittajana nähtiin Niko Korsumäki ja juonioireiden voittajana Jan Even Romsdal. Katso kaikki tulokset täältä.

FORMULA 1

Viime viikko oli täynnä odotusta ja jännitystä, kun vihdoin ja viimein useat Formula 1-tallit julkaisivat autonsa kaudelle 2020.

Eniten keskustelua herätti Scuderia Toro Rosso, joka lähtee tähän kauteen uudella nimellä: Scuderia AlphaTauri. Viime perjantaina esitelty uusi auto on käynyt läpi odotetusti suurimmat muutokset pääosin ulkonäöllisesti ja sai nimekseen AT01. Kuten Red Bullilla on tapana, tapahtumaan oli kutsuttu useita merkittäviä henkilöitä niin julkisuudesta, kuin mediastakin. Auton mukana lanseerataan myös kokonaan uusi muotivaatelinja. Ensimmäinen F1 GP ajetaan noin kuukauden päästä Australiassa.

Uusimmassa MotorXpressissä näet videota uudesta autosta.

MM-RALLI

MM-rallin suomalaisille faneille tarjottiin viime viikonloppuna paljon tunteita herättävät tulokset.

Kalle Rovanperästä tuli historian nuorin podiumille ajanut rallikuljettaja. 19-vuotias Rovanperä ajoi tyylikkäästi kolmanneksi ja jätti peräänsä legendaarisia kuljettajia: Sebastien Ogierin, Esapekka Lapin ja Thierry Neuvillen. Elfyn Evans vei vahvan voiton ja päihitti tuoreimman maailmanmestarin, Ott Tänakin. Evans teki myös historiaa – hän saavutti Ruotsin rallin voiton ensimmäisenä englantilaisena koskaan. Haastava talviralli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin luminen ja erikoiskokeita jouduttiin jopa perumaan viime hetkellä. Katso kaikki tulokset täältä.

Uusimmassa MotorXpressissä näet myös videota MM-rallista.