OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kulttuurivaikuttaja Jyrki Kangas on kuollut

Kulttuurivaikuttaja sekä Pori Jazzin entinen taiteellinen johtaja Jyrki Kangas on kuollut 76-vuotiaana torstaina pitkällisen sairauden uuvuttamana. Kangas kuoli myöhään torstai-iltana sairaalassa ja hän kärsi viime vuosinaan sydänsairaudesta. Hänet tunnettiin ennen kaikkea musiikkifestivaali Pori Jazzin vahvana taustavaikuttajana ja festivaalin yhtenä perustaja jäsenenä.

Kangas palkittiin vuonna 1988 Säveltaiteen valtionpalkinnolla ja vuonna 1994 Pori-palkinnolla. Hän myös aktiivisesti mukana Puhtaan Meren Puolesta ry:n toiminnassa.

Kangas tunnettiin lempinimellä ”Mr. Pori Jazz” ja hänet nähtiin Ylen Mr. Pori Jazz -nimisessä dokumentissa, joka käsitteli Pori Jazzin historiaa ja hänen työtään festivaalin parissa. Kangas toimi Pori Jazzin taiteellisena johtajana vuoteen 2009 saakka sekä hän toimi myös Pori Jazzin taustayhtiö Pori Jazz 66:n toiminnanjohtajana 1970-, 80- ja 90-luvuilla.