OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Bosch on kehittänyt nopean koronavirustestin

Luotettava testi antaa tuloksen muutamassa tunnissa

Bosch on kehittänyt nopean ja täysin automatisoidun koronavirustestin. Testi kykenee jäljittämään SARS-CoV-2-koronavirusinfektion potilaista alle 2,5 tunnissa, näytteenotosta tuloksen saamiseen. Testi voidaan tehdä hoitopaikassa. Näin koronavirusta kantavat henkilöt voidaan eristää välittömästi. Lisäksi tartuntaketjut voidaan tunnistaa aiempaa huomattavasti nopeammin. Nykyisillä testeillä tuloksia täytyy odottaa 1–2 päivää.

Nopea molekyyleihin perustuva diagnoositestaus tehdään Bosch Healthcare Solutionsin kehittämällä Vivalytic-nimisellä analyysilaitteella.

“Aika on oleellinen tekijä koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Ratkaisumme edut ovat luotettavuus ja nopeus sekä se, että testi voidaan tehdä paikan päällä eikä näytteitä tarvitse kuljettaa mihinkään. Testi on esimerkki teknologiasta, joka on sananmukaisesti “Invented for life”, Boschin pääjohtaja Denner sanoo.

Testi tunnistaa samanaikaisesti 10 hengityselinten taudinaiheuttajaa

Boschin pikatesti on yksi maailman ensimmäisistä täysin automaattisista molekyylisistä diagnoositesteistä, joita voidaan käyttää suoraan kaikissa terveydenhuollon instituutioissa. Lisäksi yhdestä näytteestä voidaan testata COVID-19:n lisäksi samanaikaisesti myös yhdeksän muuta hengityselinten sairautta, kuten influenssat A ja B.

“Boschin testin erityisominaisuus on erotusdiagnoosi, mikä säästää lääkäreiltä aikaa, koska lisäselvityksiä ei tarvitse tehdä. Kun luotettava diagnoosi saadaan heti, voidaan asianmukainen hoito aloittaa nopeasti”, sanoo Marc Meier, Bosch Healthcare Solutions GmbH:n johtaja.

Bosch Healthcare Solutionsin tytäryhtiö ja pohjoisirlantilainen lääketieteellinen teknologiayhtiö Randox Laboratories Ltd kehittivät pikatestin yritysyhteistyönä.

Koronaviruksen leviämisvauhdin vuoksi laboratoriot työskentelevät jo nyt kapasiteettinsa ylärajalla, joten Boschin Vivalytic-laite tulee lisäämään testauskapasiteettia. Uutta testiä on saatavilla Saksassa jo huhtikuussa ja muualla sen jälkeen. Uusi testi täyttää WHO:n laatustandardit.

Lue lisää (englanniksi).