OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalaisten auttamishalu jatkuu vahvana – Timman kautta pienyrittäjille hankittujen lahjakorttien myynti ylittänyt jo 120 000 euroa

Kampaamo- ja kauneuspalveluiden asiakkaiden on mahdollista ostaa Timma.fin kautta lahjakortteja, joiden tulot ohjautuvat välittömästi palveluntarjoajalle. Suomalaisten halu auttaa ahdingossa olevia pienyrittäjiä on jatkunut voimakkaana, sillä lahjakorttien myynti on viikossa yli kaksinkertaistunut jo 120 000 euroon.

Hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden digitaalinen markkinapaikka Timma on seurannut huolestuneena, kuinka koronavirus on tyhjentänyt kampaajien, kauneusyrittäjien ja hierojien varauskalentereita. Timmalla lähdettiin pohtimaan, kuinka asiakkaat voisivat auttaa pitämään luottokampaajansa toiminnassa. Tästä syntyi ajatus lahjakortista, jonka summa menee suoraan ostohetkellä tukemaan valittua pienyrittäjää.

Asiakkaiden auttamishalu on ollut koskettavaa – lahjakortteja on ostettu jo yli 120 000 eurolla. Lahjakorttien myötä taloudellista tukea saaneet hius- ja kauneusalan yrittäjät ovat reagoineet syntyneeseen ilmiöön suurella kiitollisuudella ja liikutuksella, Timman toimitusjohtaja Lari Mykrä iloitsee.

Lahjakortin hankkimalla asiakas voi helpottaa oman luottokampaajansa, kauneus- tai hierontayrittäjän taloudellista tilannetta, vaikka ei olisi lähiviikkoina käyttämässä palveluita. Timma.fin tai Timman sovelluksen kautta lahjakortin voi ostaa ilman turhaa liikkumista, ja sen voi käyttää itselleen sopivana hetkenä.

– On upeaa, että suomalaiset ovat löytäneet lahjakorttien hankinnasta konkreettisen ja välittävän tavan tukea lähiseudun hius-, kauneus- ja hierontapalveluita tarjoavia pienyrittäjiä, Mykrä jatkaa.

Reaaliaikaista lahjakorttipotin kertymistä voi seurata Timma.fin etusivulta tietokoneen selainnäkymästä.

Erilaisia tapoja auttaa mietitään jatkuvasti

Suomessa Timmalla on yritysasiakkaina 3200 hius-, kauneus- ja hieronta-alan liikettä, joissa työskentelee yli 6000 yrittäjää.

Halusimme omalta osaltamme tukea yrittäjiä ja luovumme toistaiseksi omasta komissiostamme. Lahjakortin summa menee pienyrittäjille vain vähennettynä maksunvälittäjän 1,5 % kustannuksella. Lisäksi vakuutamme jokaisen lahjakortin. Mikäli kävisi niin ikävästi, että kampaamo- tai kauneusalan yritys joutuisi lopettamaan liiketoimintansa, korvaamme asiakkaalle lahjakortin arvon Timma-saldona. Hän voi käyttää saldoa mihin tahansa palveluun markkinapaikassamme, Mykrä jatkaa.

Timman henkilökunta on saanut huolestuneita yhteydenottoja yrittäjien kyvystä maksaa laskuja, jos liike joudutaan sulkemaan koronakriisin vuoksi.

Huoli on aiheellinen, sillä moni yrittäjä toimii toiminimellä ja siinä tapauksessa velvollisuus erääntyneiden laskujen maksamiseen ei häviä liiketoiminnan lopettamisen jälkeen. Haluamme, että heidän ei tarvitse murehtia maksukyvystään laskujemme osalta. Maksuaikaa on nyt pidennetty toukokuulle saakka ja katsomme sitten taas eteenpäin. Mikäli käy niin ikävästi, että liike joutuu lopettamaan toimintansa koronakriisin vuoksi, emme laita erääntyneitä laskuja perintään, vaan kirjaamme ne itsellemme luottotappioksi, Mykrä toteaa.

Viime hetken vapaita aikoja välittävä Timman markkinapaikka on avattu myös pienten paikkakuntien yrittäjien käyttöön ja kaikki paikkakunnat on lisätty palvelun kaupunkivalikkoon.– Yritämme kääntää nyt kaikki kivet pienyrittäjien tukemiseksi. Timman markkinapaikka-ominaisuus on ollut aikaisemmin käytössä vain isoissa kaupungeissa, joissa on paljon volyymiä. Nyt olemme avanneet ominaisuuden käyttöön myös muualla sijaitseville yritysasiakkaillemme, Mykrä summaa.