OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

BB- vai CC-voide? Tätä kirjainyhdistelmät tarkoittavat

Kesän lähestyessä moni haluaa vaihtaa meikkivoiteen kevyempään vaihtoehtoon. BB- ja CC-voiteet ovatkin nousseet viime vuosina suureen suosioon. Siinä missä meikkivoide pyrkii peittämään peittämään ihon epätäydellisyydet ja tuottamaan täydellisen tasaisen lopputuloksen, BB- ja CC-voiteet tarjoavat luonnollisen näköisen lopputuloksen samalla, kun ne hoitavat ihoa. Vaikka nämä kosmetiikan jokapaikanhöylät sopivat lähes jokaiselle, ovat kirjainyhdistelmien tarkoitusperät yhä monelle mysteeri. Mitä siis tarkalleen ottaen ovat BB- ja CC-voide ja miten ne eroavat toisistaan?

BB-voide

BB tulee sanoista beauty balm tai blemish balm. Voide sisältää erilaisia ihoa hoitavia ja korjaavia ainesosia, kuten antioksidantteja ja vitamiineja. Se tuo ihon pinnalle kevyttä peittävyyttä, jonka lopputulos on kuitenkin meikkivoidetta luonnollisempi ja kuulaampi. Pisteenä iin päälle BB-voide sisältää yleensä suojakertoimen aurinkoa vastaan.

– Siinä monivaiheinen ihonhoitorutiini tiivistyy yhteen tuotteeseen, kiteyttää New Yorkissa toimiva pitkän linjan meikkitaiteilija Lauren Serra.

Mattaisesta lopputuloksesta tai täydellisen peittävästä pakkelista pitäville BB-voide ei kuitenkaan riitä. Läpikuultava koostumus ei täysin peitä esimerkiksi pisamia. Serran mukaan voide sopiikin erinomaisesti juuri heille, jotka haluavat näyttää siltä, kuin heillä ei olisi meikkiä ollenkaan.

CC-voide

CC-voide on ikään kuin paranneltu versio BB-voiteesta. Kosmeettisen funktionsa ohella se taistelee iho-ongelmia vastaan, aivan kuten BB-voide. Koostumukseltaan BB-voidetta kevyempi voide kuitenkin tarjoaa astetta paremman, lähes meikkivoidetta vastaavan peittävyyden. Kirjainlyhenne tulee sanoista color correcting, eli sen tärkeimpänä tavoitteena on parantaa ihon väriä. Se sopii tasoittamaan esimerkiksi punoittavaa ihoa tai pigmenttiläiskiä.

– Se on kuin BB-voide, johon on lisätty peitevärin edut. Se on Graalin malja, jossa yhdistyvät peittävyys, juonteiden, ryppyjen ja ihohuokosten häivyttäminen, sekä mahdollisimman luonnollinen lopputulos, Serra ylistää.

CC-voidetta voidaan käyttää sellaisenaan tai meikkivoiteen alla. Tällöin sen hoitavista ominaisuuksista pääsevät nauttimaan myös he, jotka haluavat täydellisen peittävän lopputuloksen. BB-voiteen kanssa yhdessä käytettynä CC-voide kannattaa levittää ensin, koska se on kahdesta voiteesta kevyempi.

Serran mukaan CC-voide on erinomainen perustuote joka meikkilaukkuun.

– Se on loistava tuote aknen, laajentuneiden ihohuokosten, pigmenttiläiskien, ruusufinnin, ryppyjen, ihon epätasaisuuden tai arpien kanssa kamppaileville. Käytän sitä käytännössä kaikkien asiakkaideni kanssa, koska se tuntuu niin kevyeltä, näyttää niin luonnolliselta ja palvelee niin montaa eri tarkoitusta yhden tuotteen muodossa, hän lisää. 

Lähde: Good Housekeeping