OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: pexels.com

Ammattilaisen vinkit päivitettyyn ranskattaren lookkiin

Kukapa ei kadehtisi ranskalaisten naisten rentoa, mutta klassista tyyliä? Meikkitaiteilija ja somevaikuttaja Violettelle ranskattaren tyyli on tullut verenperintönä ja hän jos kuka tietää, miten ympäri maailmaa jäljitelty huoleton lookki syntyy.

Estée Lauderin global beauty directorina työskentelevä nainen ei työstään huolimatta suhtaudu ulkonäköön liian vakavasti.

– Filosofiani meikin suhteen on: “Anna onnettomuuksien tapahtua”, hän sanoo.

Se onkin hänen menestyksensä salaisuus. Violette sanoo menevänsä meikkaamisessa mieliala edellä ja uudet ideat syntyvät puolivahingossa. Vaikka ranskattaren meikki on pysynyt suhteellisen muuttumattomana vuosia, tai jopa vuosikymmeniä, on vanhoja klassikoitakin joskus hyvä päivittää. Tänä vuonna Violetten tavoitteina ovat ennen kaikkea spontaanius ja iloisuus.

– En halua meikin peittävän minua, haluan käyttää sitä juhlistamaan itseäni, hän julistaa.

Violette jakaa Elle-lehdessä viisi vinkkiä, joilla hän päivittää meikkirutiiniaan vuonna 2020.

Oma iho 2.0. 

Hyvä pohja on kaiken A ja O, mutta Violette ei pidä liian viimeistellystä lopputuloksesta.  

– En pidä meikkivoiteesta, joka peittää ihon luonnollisen tekstuurin. Juuri tekstuuri on seksikästä. Minusta meidän olisi myös hyvä yrittää olla välillä kokonaan ilman pohjustusta, sillä meidän on opittava rakastamaan ihoamme, Violette sanoo.

Hän vinkkaa, että lopputuloksesta saa luonnollisimman, kun meikkivoidetta ei levitetä nenälle laisinkaan.

– Älä lisää meikkivoidetta, ellei nenäsi punoita. Se on todella hyvä niksi, koska se luo optisen illuusion, kuin sinulla ei olisi meikkiä ollenkaan. 

Punahuulten päivitys

Punaiset huulet kuuluvat jokaisen ranskattaren meikin tärkeimpiin kulmakiviin.

– En tee klassista, terävästi rajattua huulimeikkiä, se on liian voimakas. Minä pidän pehmemmästä punauksesta, joka näyttää romanttisemmalta. Minusta me tarvitsemme tällä hetkellä hieman herkkyyttä elämäämme!

Violette suosii mattapintaista, mutta luonnollista lopputulosta.

– Levitä punaista huulipunaa ja pehmennä reunat kevyesti luomivärisiveltimellä, jotta tulos näyttää hieman suttuiselta.

Silmänrajaus uusiksi

Kissarajaus ei mene koskaan pois muodista, mutta Violettan mukaan rajaukset näyttävät silmissäkin paremmalta, kun jälki ei ole liian huoliteltua.

– Rakastan samanlaista pehmennettyä rajausta silmissä. Rajauksen tehtyäni käytän luomivärisivellintä häivyttääkseni viivaa. Se on itse asiassa loistava tekniikka jokaiselle, joka ei osaa tehdä täydellistä rajausta, koska sitä ei voi mokata, hän vakuuttaa. 

Vuonna 2020 rajausta voi päivittää myös väreillä.

– Rakastan sekoittaa värejä keskenään, joten saatan tehdä mustan rajauksen ja lisätä päälle sähkönsinistä. Esimerkiksi Sephoralta löytyy paljon värejä, joita rakastan. Levitän sinistä mustan rajauksen päälle, mutta vain keskiosaan, jolloin saan aikaan todella kauniin ombre-vaikutelman. 

View this post on Instagram

New #violetteLBD is video up on IGTV !

A post shared by Violette (@violette_fr) on

Auringon suutelema contouring

Kasvojen muotoileminen contouring-tekniikalla tuskin on katoamassa mihinkään. Violetten mukaan kasvoja voi etenkin näin kesän alla korostaa kevyemmin. Hän itse suosii aurinkopuuteria.

– Muistetaan, ettei kasvojemme iho koostu todellisuudessa monesta eri värisestä alueesta ja se on ihan okei! Aiemmin en juurikaan käyttänyt aurinkopuuteria, mutta nykyään käytän pronssin eri sävyjä melkein joka päivä. En käytä sitä varsinaisen contouringin tekemiseen vaan sipaisen sitä sinne, mihin aurinko luonnollisesti osuu. Näin ilme on luonnollinen. Pyyhkäisen sitä poskilleni ja nenälle, ehkä hieman ohimoille ja otsalle päivettyneen ilmeen luomiseksi. Päälle sipaisen vaaleanpunaista poskipunaa, Violetta neuvoo.

Värikäs smokey eye

– Ihmiset luulevat, että smokey eyen on oltava harmaa tai musta, mutta rakastan muiden värien, kuten kuparin, ruskean tai jopa viininpunaisen, käyttöä. Käytä vain yhtä väriä. Heti kun lisäät muita värejä, lopputuloksesta tulee liian monimutkainen, Violetta opastaa päivitetyn silmämeikin luomisessa.

Hän muistuttaa, ettei meikkaamisesta pidä tehdä liian monimutkaista.

– Mitä yksinkertaisempi tekniikka, sitä vaivattomammalta lopputulos näyttää. Minun smokey eye-tekniikkaani ei tarvita siveltimiä tai lukuisia luomivärejä. Tarvitset vain yhden tuotteen ja sormesi. Kokeile jumbo-kokoista rajauskynää ja lisää väriä ripsirajaan… Rajaa myös alaluomi ja häivytä raja sormilla.

View this post on Instagram

Pic by @fo__rd for @rosiehw

A post shared by Violette (@violette_fr) on

Lähde: Elle, Instagram