OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Upean mallin ura käynnistyi 62-vuotiaana: “Koskaan ei ole liian myöhäistä.”

Valokuvaaja Janis Wilkins viihtyi vuosia kameran takana, ennen kuin hän sattumankaupalla ponnahti itse valokeilaan. Nykyään 64-vuotias nainen työskentelee mallina muotimaailman suurille nimille.

https://www.instagram.com/p/Bvalfrhj3F0/

Uudelle polulle

Wilkins työskenteli ammattivalokuvaajana yli 30 vuoden ajan. Hän kuvasi urallaan kaikkea muotokuvista ja CD-levyjen kansista arkkitehtuuriin. Sitten, kaksi vuotta sitten hän kohtasi sattumalta roolittajan, joka etsi malleja alusvaatemainokseen. Tämän onnistui houkutella Wilkins kameran toiselle puolelle.

– Hän sanoi, että he etsivät ThirdLove-alusvaatemerkille malleja, jotka edustavat erilaisia vartalotyyppejä ja eri ​​ikäryhmiä. Ja minä sitten vastasin, että “selvä, samapa tuo,” Wilkins muistelee.

Malleille esitettiin vain yksi kysymys. Mistä pidät vartalossasi?

– Sanoin, että rakastan kehoani, koska olen terve, Wilkins muistelee vastanneensa.

Hänet palkattiin mukaan kampanjaan. Wilkins myöntää, ettei hän ollut etsimässä uutta uraa. Yksi asia kuitenkin johti toiseen ja yhtäkkiä hänen kalenterinsa oli täynnä mallin töitä. Hän on kävellyt New Yorkin muotiviikkojen catwalkilla ja koristanut Allure-muotilehden sivuja. Sillä polulla hän on yhä tänä päivänä.

https://www.instagram.com/p/B5RpB9_AHB0/

Paljon enemmän kuin työ

Wilkins on ottanut uuden luvun elämässään vastaan avosylin. Mallin työ ei ole hänelle pinnallista muodin palvomista, tai helppo tapa ansaita rahaa. Wilkins toivoo, että hän voi osaltaan haastaa yhteiskunnassa vallitsevia normeja. Kauneus ei katso ikää, eikä ikääntymisen tarvitse olla pelottava ja negatiivinen kokemus.

– Ikääntyminen on mahtavaa, koska sinulle kehittyy syvempi suhde omaan itseesi. Tunnen nyt enemmän rakkautta itseäni kohtaan ja osaan hyväksyä itseni entistä paremmin, nainen selittää Todayn haastattelussa.

Ennen kaikkea, Wilkins toivoo voivansa toimia esikuvana myös muille naisille.

– Kun ihmiset tulevat sanomaan, että sinä inspiroit minua, se on minusta upeaa. Koska elämän tarkoitushan on juuri se, että saat olla sinut itsesi kanssa ja kokea rakkautta. Rakastan sitä, että pääsen luomaan yhteyden toiseen ihmiseen ja valamaan heihin positiivista energiaa, hän sanoo.

https://www.instagram.com/p/BwOKP67jHAw/

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Wilkins on oppinut uuden työnsä myötä arvostamaan omaa ulkonäköään aivan uudella tavalla. Nykyään harmaakutrinen kaunotar uskaltaa antaa luonnollisen hiusvärinsä näkyä. Ikääntymisen merkit eivät kauhistuta häntä.

– On siunaus saada ikääntyä, hän vakuuttaa.

Wilkins toivoo, että hänen tarinansa muistuttaa ihmisiä siitä, ettei unelmoinnin ja uusien suunnitelmien tekemisen tarvitse loppua tiettyyn ikään.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa jotain uutta, hän lupaa.

Lähde: Today, New York Post, Instagram