OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vaikuta mielialaan pukeutumalla väreihin

Värien psykologia ei ole uusi asia. Eri värien vaikutusta mieleen ja käyttäytymiseen on tutkittu paljon. Värispektrin voimaa kannattaa hyödyntää myös pukeutumisessa, sillä asukokonaisuuden värivalinnat vaikuttavat koko olemukseesi.

Väriasiantuntija ja Pantene Colour-instituutin toimitusjohtaja Leatrice Eiseman ja Women’s Health-lehden muotiasiantuntija Ed Kristen Saladino selittävät, millaisen viestin eri värit lähettävät ja miten niitä voi käyttää eduksi pukeutumisessa.

Punaisessa on voimaa

Punainen väri liittyy voimaan ja energisyyteen. Lisää asuusi punaista silloin, kun kaipaat itseluottamusta ja hallinnan tunnetta vaikkapa tärkeään työtapaamiseen. Punainen voi lisätä kilpailunhenkisyyttäsi, joten se on hyvä valinta myös salille.

Onnellisuutta keltaisella

Kuva: pexels.com

Keltainen väri tuo mieleen auringonvalon ja siksi sillä on energisoiva ja mielialaa kohottava vaikutus. Sen on todettava myös lisäävän onnellisuutta. Sitruunainen asu on oikea valinta hyvän ensivaikutelman tekemiseen, sillä se saa ihmiset reagoimaan sinuun positiivisemmin.

Leiki purppuralla

Violetti on kuninkaallinen väri, joka on perinteisesti yhdistetty sivistyneisyyteen ja luovuuteen. Ripaus tummaa purppuraa tai vaaleaa laventelia saa luovuuden virtaamaan esimerkiksi aivoriihessä.

Vihreällä zen-tilaan

Kuva: pexels.com

On tutkittu, että luonnossa oleilu auttaa vähentämään vähentämään ahdistusta ja masennusta. Jo pelkällä vihreällä värillä koetaan rauhoittava vaikutus, jota kannattaa hyödyntää sekä pukeutumisessa että sisustuksessa.

Musta lisää itseluottamusta

Mustaa pidetään hieman tylsänä värinä pukeutumisessa, mutta se on klassikko syystä. Aina tyylikäs ja ajaton musta henkii auktoriteettia ja älykkyyttä. Se antaa sinulle lisää itseluottamusta töihin tai treffeille. Mikä parasta, musta sopii jokaiselle.

Hehkua vaaleanpunaisesta

pexels.com

Vaaleanpunaista pidetään pelkästään tyttömäisten naisten ja romantikkojen värinä, mutta vaaleanpunainen antaa tervettä hehkua joka iholle. Pinkki onkin oiva valinta silloin, kun haluat näyttää mahdollisimman hyvältä, esimerkiksi treffeillä.

Sininen ei tarkoita surua

Sininen yhdistetään usein alakuloisuuteen ja suruun, mutta se on ennen kaikkea rauhoittava väri, joka voi alentaa sykettä ja verenpainetta. Hyödynnä sinisen vaikutuksia pukeutumalla illalla siniseen pyjamaan. Paitsi että väri rauhoittaa, se voi jopa lisätä melatoniinin tuotantoa ja taata sinulle hyvät yöunet.

Lähde: Women’s Health