OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Asiantuntijoiden neuvot ikääntyvän ihon hoitoon

Ihomme ovat yksilöllisiä, eivätkä samat tuotteet sovi kaikille. Olipa ihonhoitorutiinisi sitten millainen tahansa, tulisi sitä päivittää vuosien mittaan. Ikääntymisen merkit, kuten syvät rypyt, auringon aiheuttamat värivirheet ja kimmoisuuden katoaminen, koskettavat jokaista ennemmin tai myöhemmin. Usein muutokset alkavat näkyä selvästi keski-iässä ja viimeistään silloin oma hoitorutiini pitäisi vaihtaa vastaamaan ikääntyvän ihon tarpeisiin.

Ihonhoidon asiantuntijat kertovat Vogue-lehdessä, kuinka yli 50-vuotiaan kannattaisi huolehtia ihostaan.

Puhdista

Ihon puhdistaminen on aina tärkeää, iästä riippumatta. Päivittäiseen kasvojen pesuun kannattaa valita mieto tuote, joka ei järkytä ihon kosteustasapainoa, tai ärsytä herkkää ihoa. New Yorkissa toimiva ihotautilääkäri Patricia Wexler vinkkaa, että kypsemmän ihon puhdistustuotteisiin sopivat erinomaisesti ihoa vahvistavat ainesosat, kuten keramidit. Kaksoispuhdistus varmistaa, ettei iholle jää epäpuhtauksia.

– Poistettuani meikin öljypohjaisella puhdistusaineella, käytän kasvoilla puhdistusmaitoa. Sen jälkeen huuhtelen kasvot haalealla vedellä ja taputtele ihon kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä, Wexler kertaa oikeaoppisen puhdistuksen askelia.

Kasvovesi tasapainottaa ihon pH-tasapainoa puhdistuksen jälkeen ja tarjoaa iholle lisää kosteutusta.

Kuori, mutta älä liikaa

Kuva: pexels.com

Säännöllinen kuorinta on tärkeää, jota kuolleet ihosolut eivät tuki ihohuokosia. Kuorinnan kanssa ei silti pidä innostua liikaa.

– Kyllä kuorinta on välttämätöntä, mutta sen suhteen ei pidä liioitella. Yli 50-vuotiaiden naisten ihokerros on ohuempi ja herkempi, muistuttaa julkkisten suosima kosmetologi, Joanna Czech.

Hän suosittelee välttämään rajua hinkkaamista, joka voi aiheuttaa ihoon mikrorepeämiä. AHA.- ja BHA-happoja sisältävät tuotteet kuorivat ihoa ilman hinkkaamista. Wexlerin mukaan ihoa kannattaa kuoria enintään kolme kertaa viikossa. Hemmottele ihoa kuorinnan jälkeen rauhoittavalla seerumilla.

Anna iholle ylimääräistä kosteutusta

Hyaluronihapon määrä kehossa alkaa vähentyä iän myötä, mikä tuo juonteet ja rypyt esiin. Hyaluronihapon teho perustuu sen uskomattomaan kykyyn sitoa itseensä kosteutta ja siksi se onkin suosittu ainesosa monissa tehokosteuttavissa seerumeissa ja kosteusvoiteissa.

– Seerumeissa ainesosia esiintyy korkeampina pitoisuuksina kuin voiteissa, Wexler vinkkaa.

Hoida ryppyjä ja hyperpigmentaatiota varovasti

Rypyt, hyperpigmentaatio ja auringon aiheuttamat vauriot tapaavat lisääntyä iän myötä. Niiden hoitoon Wexler suosittelee ihonhoidon superainetta, retinolia. Se edistää ihon uusiutumista, häivyttää pigmenttimuutoksia ja kirkastaa ihoa, sekä edistää kollageenin tuotantoa. Erivahvuisia retinolituotteita löytyy sekä tavallisista kosmetiikkaliikkeistä että reseptivalmisteena. Koska retinoli voi aiheuttaa iholla ärsytystä, kannattaa aloittaa miedolla tuotteella, tai etsiä itselle sopivin tuote ihotautilääkärin avulla. Ryppyjä vastaan taistelevan kannattaa valita myös retinolia sisältävä silmänympärysvoide.

Toinen tärkeä ainesosa nuorekkaan ihon tavoittelussa on C-vitamiini. Se on tehokas antioksidantti, joka estää vapaiden radikaalien tuhoja ja suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. C-vitamiini kirkastaa ihon sävyä ja auttaa tasoittamaan auringon aiheuttamia värimuutoksia. 

Molempien tehoaineiden kanssa täytyy aina muistaa käyttää aurinkosuojaa.

Näkyviä tuloksia kasvonaamiolla

Kuva: pexels.com

– Kasvonaamio on ihana ja terapeuttinen tapa tarjota iholle ylimääräistä kosteutusta, ja aivan erityisesti kypsemmälle iholle, Wexler kehuu.

Kosteuttava, hyaluronihappoa sisältävä kangasnaamio hellii erityisen kuivaa ihoa. Silloin kun iän myötä veltostunut iho kaipaa napakoittamista, peptidejä sisältävä kasvonaamio voi saada ihmeitä aikaan. Kasvonaamiota kannattaa aina käyttää myös dekolteen alueella, jossa ikääntyminen alkaa yleensä näkyä ensimmäisenä.

Kokeile kasvohierontaa

Hieronnalla on päivittäin toistettuna näkyviä vaikutuksia kasvoihin. Erityisesti iäkkäille kasvoille oikeaoppinen hieronta palauttaa ryhtiä ja kimmoisuutta. Se stimuloi kasvojen lihaksia ja auttaa korostamaan poskipäitä ja terävöittämään leukalinjaa. Kasvohieronta vilkastuttaa verenkiertoa sekä poistaa esimerkiksi silmien ympärille kertynyttä nestettä, raikastaen ilmettä.

Mikä parasta, se lisää ihon omaa kollageenin tuotantoa.

– Kollageeni on ihomme tukiverkko. Se vastaa ihon rakenteellisesta kestävyydestä. Kun kollageenin määrä vähenee, iho muuttuu löysemmäksi ja ryppyjä sekä velttoutta alkaa ilmestyä, muistuttaa vaihdevuosiaan läpi käyville naisille kehitetyn Pause Skincare-yrityksen perustaja Rochelle Weitzner.

Lähde: Vogue