OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Persoonallisen juhannusjuhlan parhaat ideat löytyvät Instagramista

Juhannusta, eli keskikesän juhlaa, vietetään tänä viikonloppuna. Juhannukseen liittyy paljon perinteitä, muun muassa juhannussauna koivuvihtoineen, juhannuskokko ja juhannustanssit seppeleineen. Juhlaa vietetään usein kesämökeillä, kaukana kaupungin hälinästä. Siitä voi tehdä mieleisensä näköisen juhlan, perinteitä noudattaen tai ilman. Kokosimme Instagramin parhaat juhannusvinkit, tuomaan inspiraatiota persoonalliseen juhannusjuhlaan.

Mitä olisikaan juhannus ilman herkkuja? Mansikkakakku on perinteinen jälkiruokaherkku. Tavallisen täytekakun voi korvata helpolla ja terveellisemmällä vaihtoehdolla, granola-jogurttikakulla. Mansikat kuuluvat juhannukseen ja toimivat ilman kakkuakin – nyt hyvä hetki tukea paikallista maatilaa! Alkumaljoiksi sopivat teemanmukaisesti koivua muistuttavat juomat.

Kattauksen ei tarvitse juhannuksena olla liian tarkkaan harkittu. Luonnonkukilla saa jo näyttävää ilmettä juhannuspöytään. Ulkona ruokailu luo juhannustunnelmaa. Jos sää ei sitä salli, voi sisälle poimia koivun ja syreenin oksia. Niiden tuoksu tuo kesän sisätiloihin.

Juhannussauna on tärkeä osa keskikesänjuhlaa. Ennen saunaan menoa kerätään koivunoksista runsas kimppu, ja taiteillaan juhannusvihta. Vihtomalla saunaan saa lempeän koivun tuoksun. Kannattaa muistaa, että vihta myös sotkee hieman, sillä lehtiä irtoaa väistämättä. Kaupunkijuhannusta vietettäessä kannattaa varmistaa saako taloyhtiön saunassa vihtoa, sillä se saattaa olla kiellettyä.

Juhannuksen aikaan kesä on kauneimmillaan ja luonnonkukkia löytyy runsaasti. Luontoa kannattaa hyödyntää ja kukista voi tehdä kauniin juhannusseppeleen. Lasten kanssa on mukava ahertaa, eikä seppeleen teko ole vaikeaa. Kukiksi käy luonnokukkien lisäksi leikkokukat ja kaikenlaisia kukkia voi myös sekoittaa keskenään. Modernimpi seppeletyyli syntyy lisäämällä kukkia lettikampaukseen.