OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Nämä vaatteet eivät kuulu töihin helteelläkään

Kesäkuu on ollut harvinaisen lämmin. Vaikka rannalla loikoilijat varmasti nauttivat auringosta, toimistotyössä kesänsä kuluttaville helle voi olla tuskaa. Silloin, kun lämpö kipuaa hellerajan yli, voi asiallinen työpukeutuminen tuntua haastavalta. Houkutus vaihtaa nauhakengät varvassandaaleihin on suuri, mutta The Independent muistuttaa, että työpaikan pukeutumisetiketti on yleensä voimassa säällä kuin säällä.

Lehti listasi seitsemän vaatekappaletta, joita ei toimiston pomo ei varmasti katso hyvällä edes hellekeleillä.

Shortsit

Shortsien käyttö töissä jakaa mielipiteet. Monen mielestä ne ovat aivan hyväksyttävä kesävaate ja varmasti joillain työpaikoilla näin onkin. Shortsit eivät kuitenkaan kuulu asialliseen työasuun työpaikalla, jossa noudatetaan tiukkaa pukeutumiskoodia. Harva muutenkaan haluaa katsella lounaspöydän ääressä kollegansa hyttysenpuremia sääriä.

Flip flopit

Kuva: pexels.com

Varvassandaalit ovat ihanan helppo valinta rannalle, mutta kokoushuoneeseen ne eivät kuulu. Sen lisäksi, että työkaverisi joutuvat näkemään paljaat jalkasi, flip flopit ovat erittäin epäkäytännöllinen ja epäergonominen jalkinevalinta. Naiset ovat miehiä onnekkaammassa asemassa kesäkenkien suhteen, sillä tarjolla on paljon kauniita, klassisia nahkasandaaleja, jotka näyttävät tyylikkäältä myös työasun parina.

Hihaton toppi

Jos mies sattuu omaamaan Mark Wahlbergin käsivarret, haluaa hän epäilemättä esitellä niitä aina, kun siihen on mahdollisuus. Hihaton paita saattaa olla seksikäs valinta salille, mutta työpaikalla se on ehdoton ei. Kuumuutta vastaan voi taistella tyylikkäämmin esimerkiksi pellavapaidan avulla.

Naisten työpukeutumisessa on enemmän liikkumavaraa. Hihattomat paidat ja olkaimelliset topit sopivat työpaikalle, kunhan kokonaisuus on yleisasultaan hillitty.

Selästä avonainen toppi

Toppi, joka paljastaa selän, on seksikäs valinta vaikkapa ensitreffeille. Toimistoon se on liian paljastava. Se, ettei sinulla ole rintaliivejä ylläsi, saattaa olla työkavereillesi too much information.

Crop top

Kuva: pexels.com

Crop top on ollut viime kesien suurin suosikki, mutta luulisi olevan selvää, ettei se ole ammattimainen vaatevalinta töihin. Seksikästä vatsaansa voi toki esitellä mielin määrin rannalla tai festareilla, mutta työpaikalle kannattaa valita asu, jotka tuo sinulle uskottavuutta.

Slip-mekot

Kate Mossin ja Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw’nkin yllä nähty 90-luvun suosikki on tehnyt tänä kesänä näyttävän paluun. Slip-mekko on ihana asuvalinta kesäiltojen rientoihin, mutta työpaikalle yöpukumainen ja paljastava asu ei kuulu.

Pillifarkut

Sekä naiset että miehet ovat ihastuneet pillifarkkuihin, mutta monessa yrityksessä farkkuja katsotaan pahalla. Puhumattakaan siitä, että joka paikasta puristavat farkut tekevät helteisestä työpäivästä entistä tukalamman.

Lähde: The Independent