OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

8 tapaa hyödyntää aloe veran voimaa

Aloe vera on paitsi suosittu huonekasvi, myös luonnon oma ihmelääke. Aloe veran lehdistä saatavaa geeliä on käytetty ihon hoidossa tuhansien vuosien ajan. Kaikki tietävätkin, että aloe tarjoaa helpotusta esimerkiksi auringon polttamaan ihoon, mutta kasvin parantavat ominaisuudet ulottuvat kuitenkin paljon laajemmalle.

Aloeta on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin jo muinaisessa Egyptissä, jossa se tunnettiin “kuolemattomuuden kasvina”. Kreikkalaiset puolestaan kutsuivat sitä “yleiskäyttöiseksi ihmelääkkeeksi”. Women’s Health-lehden ihotautilääkäri Lian A. Mack vahvistaa, että aloe vera on maineensa veroinen. Antioksidantit, entsyymit, sekä A- ja C-vitamiini tekevät kasvista luonnonmukaisen parantajan hätää kärsivälle iholle.

Kosteuta ihoa

– Paljon vettä sisältävät lehdet ja kasvin erityiset yhdisteet tekevät aloe verasta tehokkaan kosteuttajan, kertoo tohtori Mack lehdessä.

Aloe vera onkin paljon käytetty ainesosa kosteuttavissa kosmetiikkatuotteissa. Kevyen koostumuksensa ansioista se sopii myös näppyihin taipuvaiselle iholle.

Poista meikki

Aloe vera on luonnollinen vaihtoehto öljypohjaisille meikinpoistoaineille.

– Kasvojen iho, ja etenkin silmänympärysiho, on yksi koko vartalon. herkimmistä alueista. Kosteuttava aloe vera poistaa meikin helposti ja hellävaraisesti, tohtori Mack neuvoo.

Kuva: pexels.com

Taistele epäpuhtauksia vastaan

Aloe Veralla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat tohori Mackin mukaan auttaa aknen hoidossa. Hän huomauttaa kuitenkin, että aloe vera toimii tehokkaimmin pinnallisten näppyjen hoidossa. Aloe veraa kannattaa taputella esimerkiksi sinnikkäisiin valkopäihin tulehduksen hillitsemiseksi. Sen sijaan esimerkiksi kystisen aknen hoitoon saatetaan tarvita avuksi kovemmat lääkkeet.

Korjaa vaurioitunut iho

Aloe veran sisältämät yhdisteet nopeuttavat ihon uusiutumista ja haavojen paranemista. Aloe vera sopii paitsi pikkuhaavojen ja nirhaumien hoitoon. Siitä on hyötyä myös pitkäaikaisempien iho-ongelmien, kuten psoriaasin ja ihottumien hoidossa.

Ota avuksi imetykseen

Tohtori Mackilla on henkilökohtaisista kokemusta siitä, että maaginen kasvi on myös imettävän äidin paras ystävä.

– Siitä on tullut ylityöllistettyjen nännieni pelastaja, hän nauraa.

Geeli, tai aloe veraa sisältävä suihke, edistää imetyksessä syntyneiden hankaumien paranemista ja lievittää kipua. Koska aloe vera on luonnollinen ainesosa, ei tuoreen äidin tarvitse olla huolissaan, vaikka sitä päätyisi vauvan suuhun.

Käytä karvojen ajelemisen jälkeen

Kuten sanottu, aloe vera rauhoittaa ihoa esimerkiksi auringonoton jälkeen. Se on myös loistava tuote sheivauksen jälkeen. Sen kosteuttavat ja kipua lievittävät ominaisuudet tuovat helpotusta etenkin herkälle bikinalueelle. Miesten kannattaa levittää aloe veraa kasvoille parranajon jälkeen.

Kuva: pexels.com

Lievitä turvotusta

Aloe veralla on myös tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka tehoavat silmänympärysten turvotukseen. Geeli auttaa vilkastuttamaan verenkiertoa, poistamaan nesteitä ja laskemaan turvotusta silmien herkältä iholta. Laita geeli jääkaappiin viilentymään ennen levittämistä, jolloin saat sen viilentävästä vaikutuksesta kaiken irti.

Helpota hyönteisten pistojen ja puremien kutinaa

– Aloe vera, yhdessä kortisonin kanssa, on erinomainen kotona käytettävä lääke itikanpuremiin, vinkkaa New Yorkissa työskentelevä ihotautilääkäri Dhaval Bhanusali.

Se rauhoittaa tulehtunutta aluetta, sekä viilentää ja rauhoittaa kutisevaa ihoa.

Tohtori Mack muistuttaa, että joillekin ihmisille aloe vera saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä. Sitä kannattaa kokeilla pienelle ihoalueelle muutaman päivän ajan ennen käytön aloittamista.

Lähde: Women’s Health