OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Piinaako akne? Pulahda tänä kesänä mereen!

Kauneudenhoidon markkinoille ilmestyy jatkuvasti uusia tuotteita ja menetelmiä. Usein parhaat niksit ovat kuitenkin niitä, joihin sukupolvi toisensa jälkeen on luottanut. Luonto parantaa monta vaivaa ja perinteiset kauneudenhoitomenetelmät ammentavat juuri luonnon voimasta.

Malli Hailey Bieber ihasteli hiljattain Instagramissa ihoaan, jolle lomamatka oli tehnyt ihmeitä.

– Ihoni on aina parhaimmillaan silloin, kun olen viettänyt aikaa meressä… Joskus luonto on paras beauty hack, hän totesi Instagramin Stories-osiossa.

Bieberin väitteissä on perää. Merivesi on ikivanha lääke kauneuden- ja terveydenhoidossa. Tohtori Joshua Zeichner kertoi Vogue-lehdelle, miten merivesi vaikuttaa ihoon.

Suolaveden voima

Kesällä hikoilu ja aurinkovoiteet saavat helposti ihon kukkimaan. Finnien ja ihottumien hoitoon löytyy toki lukematon määrä kosmetiikkatuotteita, mutta yksinkertaisin ja edullisin lääke saattaa löytyä suoraan luonnosta.

– Merivesi sisältää runsaasti suolaa, jolla on kuivattava ja kuoriva vaikutus ihoomme. Ainakin kuulopuheiden mukaan merivesi voi parantaa aknen kaltaisia iho-ongelmia, tohtori Zeichner kertoo.

Koska suolavesi poistaa iholta talia, se kuivattaa finnejä. Samasta syystä se saa myös ihohuokoset näyttämään pienemmiltä. Sillä, millaista suolaa iholle syydetään, on väliä.

– Meriveden suola on pääasiassa natriumkloridia, jolla on antimikrobisia ominaisuuksia, joten se voi auttaa vähentämään aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla, tohtori Zeichner selittää.

Kuva: pexels.com

Hän kuitenkin huomauttaa, etteivät kaikki suolavedet ole keskenään samanlaisia.

– Kuolleessamerellä on runsaasti magnesiumrikasta suolaa, jolla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat hyödyttää etenkin ekseemasta ja psoriasiksesta kärsivää ihoa, hän lisää.

Varovasti rannalla

Suolavesi ja rantahiekka yhdessä kuorivat ihoa tehokkaasti ja luonnollisesti. Kun siihen yhdistetään vielä meriveden iholle hyödylliset mineraalit ja hivenaineineet, ei ole ihme, että iho tuntuu etelän lomamatkan tai rantapäivän jälkeen mahtavalta.

Tohtori Zeichner kuitenkin muistuttaa, ettei joka iho pidä suolan kuorivista ja kuivattavista ominaisuuksista. Joidenkin kohdalla merivesi saattaa vain ärsyttää ihoa lisää.

– Noudata erityistä varovaisuutta, jos ihosi on kuiva tai herkkä, sillä merivesi ja hiekka voivat aiheuttaa ärsytystä, hän selittää.

Aivan huoletta rannalla ei kannata muutenkaan kirmata. On syytä muistaa, että uiminen kuivattaa ihoa, joten ihon kosteuttamisesta on syytä muistaa huolehtia. Lisäksi suolaveden terveyshyödyt menevät hukkaan, jos ihoa ei suojaa auringon haitoilta. UV-säteilylle altistuminen vahingoittaa ihoa ja aurinkosuojaa tulisi muistaa lisätä jokaisen uinnin jälkeen.

Lopuksi, vaikka merivesi tekisi hyvää iholle, hiukset eivät siitä pidä. Suolavesi kyllä loihtii himoitun surffitukan, mutta hiuksiin kertyvä suola kuluttaa ja kuivattaa hiusta. Hiukset on hyvä suojata uidessa, tai pestä ne heti uimisen jälkeen. 

Lähde: Vogue, Me Naiset